MEDIALÖGNER. Nyhetssajten DT uppmärksammade Motståndsrörelsens flygbladsutdelning i Nås, dock med diverse felaktigheter och självredigeringar.

dt

I lördags besökte Motståndsrörelsens Näste 5 orten Nås för att sprida organisationens budskap i och med att Migrationsverket ska placera 100 asylsökande i det lilla samhället med bara några hundra invånare.

Nyhetssajten DT uppmärksammade flygbladsutdelningen med att publicera en artikel skriven av journalisten Sven Thomsen. Han börjar artikeln med:

”Det var under nattetid i början på veckan som representanter för den nazistiska organisationen Nordfront varit i Nås och delat ut lappar i brevlådorna.”

Thomsen har i och med det första stycket bevisat att han inte vet vad organisationen i fråga heter, utan blandat ihop organisationens namn Motståndsrörelsen med dess hemsideadress Nordfront.se.

Sedan står det att flygbladsutdelningen skedde ”under nattetid i början på veckan” vilket också är fel då aktiviteten utfördes under lördagseftermiddagen. Anledningen till att Thomsen väljer att skriva att det var ”under nattetid i början på veckan” är för att man vill framställa Motståndsrörelsens aktivister som fega och ljusskygga.

Till artikeln på DT publicerades också en stor bild på flygbladet där man kunde läsa innehållet och även se Nordfronts webbadress, denna togs dock bort nu under dagen. Förmodligen kom de på att de inte vill ge oss mer gratisreklam.

I artikeln intervjuas kommunalrådet Per-Anders Westhed, han uttrycker oro över att Motståndsrörelsen sprider information på orten.

— Det är skrämmande när en sådan här nazistisk organisation försöker skrämma folk till att vara rädda, säger Westhed till DT.

Att Kommunalrådet Per-Anders Westhed tycker att det är skrämmande att Motståndsrörelsen sprider information om massinvandring står helt klart. Hur skrämmande han tycker det är med våldtäkter, rån och mord återstår att se.

Källa:
Nazister sprider budskap i Nås

Relaterade artiklar:
Nås fick besök av Motståndsrörelsen!
DT ljuger om våldtäktsförsöket
Nya bråk på asylboenden


  • Publicerad:
    2014-08-27 19:40