KULTURMARXISM. För att tillgodose så kallade ”transpersoners” behov av att ”återspeglas inom mödravården” har två kulturmarxistiska sjukhus i Storbritannien nu valt att införa nyspråk. Hädanefter får exempelvis inte orden ”bröstmjölk” och ”pappa” användas.

En mamma är inte längre en mamma utan en ”födande förälder”. Foto: Pixy (Public Domain).

Nu införs nyspråk på två statliga PK-sjukhus i Storbritannien.

Barnmorskor som arbetar på Storbritanniens nationella hälsovård vid Brighton och Sussex University Hospital i Storbritannien ska nu använda en så kallad ”utökad användning av könsinkluderande språk” där syftet är att ”inkludera transföräldrar”.

Inom mödravården på de båda sjukhusen får orden ”pappa” och ”bröstmjölk” inte längre användas. Barnmorskorna får inte säga ”mamma” utan ska använda uttrycket ”mamma eller födande förälder” och ordet ”kvinna” ska ersättas med ”kvinna eller person”.

Mödravården inför i Brighton och Sussex är först med att införa det så kallade ”transvänliga språket”, där mödravården enligt den nya policyn byter namn till ”perinatala tjänster”.

Ordet ”bröstmjölk” byts ut mot nyordet ”människomjölk” eller ”bröstkorgsmjölk”. Det går även bra att använda uttrycket ”mjölk från den ammande mamman eller föräldern”.

Man byter även ut ordet ”pappa” som hädanefter ska kallas ”förälder”, ”medförälder” eller ”den andra biologiska föräldern”.

I ett uttalande på Twitter har Brighton and Sussex Maternity skrivit att de vill att alla som använder deras tjänster ska återspeglas i språket som används: ”Det betyder inte bara gravida kvinnor, utan också gravida transpersoner, ickebinära och asexuella personer.”

Kritiker menar att ändringen av språkbruket är en strategi för att få människor att tänka på ett visst sätt.

— Samma lömska strategi som varje totalitär ideologi är beroende av, kommenterar Madeleine Kearns, skribent på National Review.

Kearn skriver att mindre av en procent av den vuxna befolkningen i England identifierar sig som ”transpersoner” medan hälften är kvinnor. Hon påminner om att ”transskeptiska feminister” varnat för att det orwellianska språkbruket leder till en ”radering av kvinnor”.

Samtidigt konstaterar hon att hur gärna transgenderaktivisterna än önskar det så har språket faktiskt inte makten att förändra verkligheten och att ord bara återspeglar eller förvränger fakta. Men hon ser en fara i att språket riskerar att påverka den mänskliga tron och beteendet genom att korrumpera våra tankar.


  • Publicerad:
    2021-02-19 15:50