DEKADENS. Ett nytt biblioteksprojekt där så kallade dragqueens läser sagor för små barn pågår just nu i Stockholm.

Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Spinechiller (CC0 Creative Commons)

Ett nytt ”normbrytande” biblioteksprojekt vid namn ”Bland drakar och dragqueens” pågår just nu i Stockholm där de tre så kallade dragqueensen Robert Fux, Carnita Molida och Inga Tvivel åker runt och håller i sagostunder för barn. Föreställningen riktar sig till barn mellan 3 och 7 år, ”åldern när barnen inte formats av samhällets förväntningar”.

Den som står bakom det kulturmarxistiska påhittet är Petter Wallenberg.

— Jag vill hitta ett positivt, roligt och bejakande sätt för att visa barn att det finns olikheter och göra någonting roligt med barnkultur som jag ibland kan känna är lite begränsande, säger Wallenberg.

Han tycker vidare att eftersom det så kallade projektet, innehållandes barn och män utklädda till kvinnor, har fått genomföras är ”ett positivt tecken i tiden”.

Både Kista Bibliotek och Farsta Bibliotek har redan drabbats och de nästa inplanerade gångerna kommer att vara på två förskolor i Vårberg. Spektaklet ska sedan avslutas den 2 juni på Skärholmens bibliotek. Men Wallenberg nöjer sig inte där, utan fler tillfällen kan komma att dyka upp då han säger att både olika kulturhus, föreningar och förskolor hört av sig för framtida sagostunder.

Källor:
Dragqueens bjuder på sagostund för barn
Dragqueens läser sagor för barn


  • Publicerad:
    2018-03-19 20:35