GÄVLE. Idag meddelades att Pär Sjögren inte längre är misstänkt för grov misshandel i samband med bråket som uppstod i Gävle förra månaden.

Förra månaden försökte en grupp antirasister i Gävle störa aktivister från Svenska motståndsrörelsen som höll en offentlig flygbladsutdelning i staden. Ett bråk uppstod därför mellan mötesstörarna och aktivisterna.

Efter bråket greps Pär Sjögren, nästeschef för Näste 5. Polisen misstänkte att Sjögren under bråket grovt misshandlat någon med ett batongliknande föremål. Sjögren släpptes dock snabbt på fri fot och intervjuades då av Nordfront.

I intervjun berättade Sjögren att han förnekade att han begått något brott och att han såg det som ett gott tecken att han försattes på fri fot snabbt.

Idag underrättades Sjögren av polisen om att han inte längre är misstänkt för något brott. Både utredningen om grov misshandel och vapenbrott är nedlagd. ”Det finns ingen anledning att fullfölja förundersökningen”, skriver polisen i ett dokument som skickats till Pär Sjögren.

Nordfront har tagit del av beslutet och talat med Sjögren som meddelar att han tycker att det är bra att han inte längre är misstänkt för brott. ”För en gångs skull segrade rättvisan”, kommenterar Sjögren.


  • Publicerad:
    2013-04-11 16:00