INTERVJU. Nordfront har intervjuat Jessica – en ung nationalistisk kvinna som nu lanserar ett träningsprojekt för nationellt sinnade kvinnor.

jessica

Jessica är tidigare känd som kvinnan som intervjuade Irene Matkovic när Nordisk Ungdom genomförde den omtalade tillbakatårtningen. Förutom att vara en modig nationalist så är Jessica väldigt träningsintresserad och nu är hon på väg att starta ett projekt som går ut på att samla nationella kvinnor över organisationsgränserna för att genomföra gemensamma träningspass.

Tanken är att fokus ska ligga på fysisk träning och kampsportsträning, två viktiga träningsformer för kvinnor som lever i ett mångkulturellt samhälle i förfall. Jessica är själv utbildad träningsinstruktör och bland annat aktivister från Motståndsrörelsen har anmält sig som frivilliga kampsportsinstruktörer.

Nordfront har varit i kontakt med Jessica för att intervjua henne om det nya projektet.

Hej, kan du börja med att kort berätta lite om dig själv?

Hej! Mitt namn är Jessica och jag är 19 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Söderort och jobbar för tillfället som idrottsinstruktör.

2013 hamnade du i rampljuset efter att du varit med och ”tårtat” Irene Matkovic – den vänsterextrema återfallsförbrytartanten som tårtade Jimmie Åkesson. Stämmer det att du nu har åtalas för det?

Ja, det stämmer. Jag är misstänkt för ofredande mot den stackars damen och väntar bara på datum för rättegång.

Hur var responsen på den aktionen i övrigt för dig rent personligen? Positiv, negativ eller både och?

Helt klart positiv! Nordisk Ungdom fick en stor skjuts framåt och många nya medlemsansökningar rullade in. Jag personligen har fått ett mycket bra stöd i efterhand ifrån alla möjliga människor och aktionen är verkligen inget jag ångrar.

Kan du berätta när du blev nationell och när du bestämde dig för att organisera dig?

Jag blev nationell när jag var 13 år och började i högstadiet. Det var mycket stora sociala klyftor på skolan och en hel del gängbråk och efter bara ett halvårs vistelse var det rätt uppenbart vart problemet låg. Så jag bestämde mig för att bli aktiv när jag precis fyllt 16 år och börjat första ring på gymnasiet.

Är du aktiv i någon organisation i dagsläget?

Nej, det är jag inte. Jag har dock ett stödmedlemskap i Svenska motståndsrörelsen.

Var du på Motståndsrörelsens föredrag i Stockholm igår och vad tyckte du i så fall om det?

Ja, det var jag. Det var mycket intressant! Klas Lund är en väldigt duktig talare och hade mycket intressant att tala om.

Över till det som den här intervjun ska handla om: Ditt nya projekt. Kan du kortfattat förklara vad det handlar om?

Tanken är att starta upp en grupp, Nordiska Kvinnors Idrottsklubb (NKI), där temat är träning, hälsa och gemenskap. Syftet med projektet är att få nationella kvinnor att komma igång med sin träning och samtidigt lära känna varandra, då vi faktiskt inte är så många.

Varför tycker du att nationella behöver träna? Kan vi inte bara sitta vid datorerna och dega hela dagarna istället?

Haha, jo absolut om man vill leva ett ohälsosamt liv. Träning och hälsa är A och O till en sund och hälsosam livsstil, vilket även det är A och O till en nationell livsstil. Har du en god grundfysik och rör på dig regelbundet kommer du må mycket bättre fysiskt och psykiskt vid både träningstillfällen samt i det vardagliga livet.

Och varför vänder ni er endast till kvinnor?

För att vi faktiskt är ganska få aktiva nationella kvinnor idag och vi måste börja knyta starkare band till varandra. Idag finns det jättemycket bra kamsportsträning samt vanlig fysträning för nationella män, men där är det som sagt inga kvinnor som deltar. Så detta blir ett alternativ till det.

Så du är inte feminist?

Haha, nej det skulle jag verkligen inte beskriva mig själv som.

Håller du med om att kvinnor är något underrepresenterade inom den nationella rörelsen och ser du det här projektet som ett led i att lösa det problemet?

Ja, tyvärr är det så. De kvinnor som är aktiva gör ett väldigt bra jobb och vi behövs överallt. Precis som jag nämnde så tror jag att NKI kan hjälpa oss att knyta starkare band till varandra och om inte minst upptäcka att vi finns.

Riktar sig projektet främst till kvinnor som är aktiva inom den nationella rörelsen eller är tanken att även nationellt sinnade kvinnor som tidigare inte haft något med rörelsen att göra ska kunna engagera sig i det här projektet också?

Både och! Jag kan tänka mig att det är lättare att få in kvinnor som redan är aktiva, men ju fler ännu ej organiserade nationellt sinnade kvinnor som vill delta desto bättre. Att kunna erbjuda nyttiga och roliga aktiviteter och samtidigt välkomna folk in i rörelsen är definitivt ett mål med projektet.

Är tanken att projektet ska vara lokalt eller rikstäckande?

Till en början kommer alla aktiviteter hållas i Stockholmsområdet, mestadels i Söderort. Alla är självklart välkomna att delta oavsett var man bor, men man måste vara beredd att kunna ta sig till Stockholm. Beroende på intresse och lokalmöjligheter kan detta såklart sprida sig till övriga delar av landet.

Vad hoppas du rent konkret att det här projektet kommer att leda till på kort sikt vad gäller deltagarantal och aktiviteter?

På kort sikt hoppas jag på att nationella kvinnor ska få upp ögonen för fysisk träning samt få större kunskap inom området. Men grundmålet med detta är gemenskapen och att lära känna nya människor. Vi måste våga synas och höras mer samt ta till vara på de möjligheter vi har att utveckla oss själva som människor, men även inom kampen.

Om vi kan få ihop en grupp på 5-8 personer så är det en bra start. Det finns inget maxantal på hur många som kan delta i aktiviteterna då all träning går att anpassa efter antalet samt till en individuell nivå på passen. Du kan vara allt ifrån nybörjare till atlet!

Du nämnde tidigare att du var idrottsinstruktör. Hur länge har du själv varit träningsintresserad och vad har du sysslat med för sporter i ditt liv?

Träning har varit en väldigt stor passion hela mitt liv. Jag började spela tennis när jag var fem år och har efter det ägnat mina senaste 14 år åt tävlingar, styrketräning och idrottslära. Nu jobbar jag som sagt som idrottsinstruktör och har utbildning inom träningsformer som crossfit, styrketräning, tennis och vanlig traditionell fysträning.

Ungefär hur länge tror du att det dröjer innan ni kan arrangera det första träningspasset?

Så snart som möjligt förhoppningsvis! Planen är att köra igång inom några veckor. Men det beror på responsen också.

Vart ska kvinnor som är intresserade av projektet vända sig?

Det kommer komma upp en Facebookgrupp inom kort där man kan ta del av information samt anmäla sig till aktiviteterna. Men tills vidare kan man kontakta mig på nordiska.ki@gmail.com

Är det något speciellt du behöver hjälp med nu i uppstartsfasen?

Att sprida detta vidare! Det enda som behövs för att köra igång projektet är folk som är intresserade av att delta.

Nordfront tackar Jessica för intervjun och önskar henne lycka till med projektet som vi förhoppningsvis kan rapportera mer om i framtiden.


  • Publicerad:
    2015-02-01 20:00