JOURNALISTIK. En oberoende journalist har släppt ett personligt reportage om hans möte med Nordiska motståndsrörelsen i Almedalen.

Den oberoende journalisten Jonathan ”Månorm” Kärre var en av många journalister på plats under politikerveckan i Almedalen. Han publicerade nyligen ett längre reportage om Nordiska motståndsrörelsens medverkan på tillställningen och det samtal på över en timme som han hade med Simon Lindberg, organisationens ledare.

Reportaget är extremt personligt skrivet men lyckas ändå vara mer objektivt, öppensinnigt och ärligt reflekterande än något som etablerad media publicerat om Motståndsrörelsen. Om mötet med Lindberg skriver Kärre följande:

Simon Lindberg och jag börjar tala. Ganska snabbt konstaterar jag för mig själv att han är en av de mest närvarande personerna jag någonsin talat med. Han är så att säga här och nu, medveten om vartenda ord som lämnar hans mun.

Kärre summerar också samtalet med att han blev förvirrad över att Lindberg var så närvarande och självmedveten men ändå hade en så annorlunda världsbild än hans egen.

I reportaget avslöjar Kärre också att Kristdemokraterna förbjöd sina medlemmar från att tala med Motståndsrörelsens medlemmar under politikerveckan.

Vidare framkommer att en ej namngiven ledarskribent från SvD erkände att han gillar att skriva om ”nazister” men inte skulle kunna tänka sig att prata med personerna han skriver om. Ledarskribenten avslöjade också grova kunskapsluckor då han påstod att Motståndsrörelsen utöver den parlamentariska grenen har en ”väpnad gren”.

Då Kärre har en egen journalistisk stil och inte ville föra anteckningar utan memorerade alla sina upplevelser och samtal med personer i Motståndsrörelsen kan Nordfront inte gå i god för att allt är ordagrant återgivet.

Källa:
NORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN I ALMEDALEN 2017


  • Publicerad:
    2017-08-11 22:45