GOTLAND. En ockupationsbas för främlingar i Björklunda i Öja har fått besked från Migrationsverket att det ska stänga. Detta har gjort att folkförrädiska volontärer nu ber allmänheten om pengar och bostäder.

Gotland

Det var i förra veckan som Migrationsverket informerade om att asylboendet i Björklunda skulle stänga. En volontärgrupp som jobbat med rasfrämlingarna, cirka 30 personer, har nu beslutat att försöka be allmänheten om hjälp med pengar och bostäder. Via en intresseanmälan på gruppens Facebook-sida ber folkförrädaren och konstnären från södra Gotland, Eva Hållsten, intresserade att betala 300kr i månaden under minst ett års tid.

Pengarnas syfte är att täcka hyreskostnader och administrativa avgifter. För att kunna gå vidare krävs det att mellan 150 till 200 personer går med, hittills har 30 stycken visat intresse.

Det är i september som ockupationsbasens kontrakt med Migrationsverket går ut. Rasfrämlingarna kommer dock inte att få lämna landet utan placeras istället på andra boenden runt om i Sverige.

Så här skriver Hållsten på Facebook-sidan ”Volontärer Björklunda Asylboende”:

BRÅDSKANDE

OM vi skulle lyckas hjälpa de familjer som vill bo kvar här, är Du intresserad av att betala 300kr/mån under 1 års tid för att täcka hyresbostads-kostnader OM vi hittar boende åt dem ??

OBS ; detta är intresseanmälan innan vi kan gå vidare, måste se vad vi har för möjligheter först.

Snabbt svar önskas då nedläggningen av Björklunda kan gå snabbt.

Volontärgruppen

Källa:
Volontärgrupp samlar pengar till asylboende


  • Publicerad:
    2016-07-04 19:25