ÖREBRO. Det finns ett stort behov av maskinförare i landet och under lördagen genomfördes en offensiv för att locka folk till yrket i no-go-zonen Vivalla.

Khalid Muhammed från Vivalla anser att satsningen är ett viktigt initiativ. Foto: ME (CC).

Det behövs fler maskinförare i landet. Under lördagen genomförde branschorganisationen Maskinentreprenörerna en offensiv i no-go-zonen Vivalla för att locka invånarna att utbilda sig till maskinförare.

Man ville informera om att det finns en sådan utbildning på gymnasiet i Örebro län och att det även går att läsa till yrket via Komvux.

Invånarna i gettot bjöds som första bostadsområde i landet in till öppet hus för att upplysa om att yrket ifråga ger jobb direkt efter gymnasiet.

— Vi gör den här satsningen i Vivalla för att bredda vår rekryteringsbas. Det känns väldigt spännande, säger Jonas Thorstensson, VD för ME-skolan.

— Det är kul att Maskinentreprenörerna inleder sin satsning här hos oss i Vivalla. För ungdomarna är det bra att det finns alternativ. Särskilt för de som vill ha mer praktiska än teoretiska utbildningar, säger en av invånarna, Khalid Mohammed, intresserat.

Källa:
Offensiv i Vivalla ska locka fler att bli maskinförare


  • Publicerad:
    2019-11-10 22:00