Onsdagen den 15/8 begav sig tre medlemmar från Kampgrupp 110 till Nyköpings hamn där det skulle hållas en bilutställning. En gång i veckan under hela sommaren hålls temadagar i hamnen där människor visar upp olika typer av fordon och eventet är ofta väldigt välbesökt.

De tre frihetskämparna ställde sig i hamnen och började dela ut flygblad, valtidningar och även valfoldrar till dem som var intresserade. Stämningen var mycket god och många tog glatt emot flygbladen och vissa stannade till och diskuterade Nordiska motståndsrörelsens politik.

Arrangören till bileventet ville av okänd anledning inte att folk skulle få ta del av Motståndsrörelsens budskap och hotade med att ”ni har fem minuter på er innan polisen kommer hit och kör bort er”.

Han blev dock informerad att det var allmän plats men att han gärna fick ringa polisen för att de skulle slösa resurser på att åka dit och berätta att det var allmän plats. En polispatrull kom till platsen men höll sig passivt på avstånd några minuter, för att sedan åka därifrån.

Aktiviteten avslutades efter ett tag och ett par hundra flygblad hade då bytt ägare. Dagen ses som väldigt lyckad.


  • Publicerad:
    2018-08-17 06:00