Lördagen den 15 juli begav sig delar av Näste 7 till Fagerhult i Högsby kommun för att bedriva offentlig aktivism under den årliga marknaden.

Det tog inte lång tid innan marknadsgeneralen dök upp och försökte få motståndsmännen att avlägsna sig. Då hon omedelbart fick förklarat för sig att så inte skulle ske, så kom de vanliga hoten om att polis skulle kontaktas. Vidare fick hon förklarat för sig att man inte tänkte avbryta aktionen i väntan på lagens långa arm.

Efter ett tag bestämdes att aktivismen skulle förläggas till en annan plats på marknadsområdet och en förflyttning skedde.

En tom plats hittades och fanbäraren ställde åter upp sig mellan en vagn med skräpmat och Sverigedemokraternas tält. Detta var något som SD:s lokalavdelning inte tycktes uppskatta och när en aktivist gick fram för att överlämna ett exemplar av papperstidningen Nordfront brast det för flertalet av de församlade i det sioniststyrda tältet. Tydligen hade de lämnat det glada humöret hemma denna dag.

Senare packade Centerpartiet ihop sin propaganda och begav sig till SD:s tält för överläggningar. Motståndsrörelsens fotograf passade på att föreviga händelsen och blev genast hotad av flertalet i tältet. En ”modig man” gick med raska kliv mot fotografen under hotfulla uttalanden om att fotografen skulle passa sig för att lägga ut bilden och att de minsann skulle hålla uppsikt så den inte hamnade på internet.

Om han med det menar att han skulle läsa Nordfront, så får han nog akta sig så inte politbyrån inom SD får reda på det, då det skulle kunna rendera i uteslutning. Bilden finns att beskåda här under och på Näste 7:s Twitter.

Oturligt nog för mannen så fick han förklarat för sig att det var en allmän plats och bilden redan lagts upp.

Marknadsgeneralen kom tillbaka efter en stund och förklarade att man fick platsen man befann sig på, bara man inte uppförde sig aggressivt.

Hon hade inte mer än hunnit avsluta meningen innan en äldre kvinna från SD-tältet kom skrikandes om att motståndsmännen minsann inte skulle få vara där och kom med ogrundade anklagelser gällande att Motståndsrörelsen under Almedalsveckan förstört och även betett sig hotfullt mot SD under deras dag.

När slutligen den upprörda kvinnan förmåtts att gå tillbaka till deras tält, återuppstod lugnet och aktivisterna kunde åter fridfullt fortsätta sin utdelning. Många var diskussionerna fram till att det var dags att packa ihop för dagen.

Åter så visade Näste 7 på att man är en kraft att räkna med i Småland och på Öland. Ta nu chansen och skicka in en ansökan redan idag.


  • Publicerad:
    2017-07-16 07:00