Lördagen den 7 april begav sig medlemmar ur Näste 7 till Kalmar för att genomföra en offentlig utdelning av flygblad och tidningar.

I motsats till tidigare tillfällen så bestämdes det att aktionen skulle förläggas vid Giraffens köpcenter istället för de centrala delarna av den anrika staden. Under klarblå himmel vecklades fana ut och utdelningen påbörjades.

Intresset var gott för det nationalsocialistiska budskapet och flera givande diskussioner pågick.

Överlag så var responsen god, men sin vana trogen fanns där även yttrandefrihetshatare. En av dessa försökte slita en tidning ur händerna på en medlem och blev omgående konfronterad, vilket resulterade i att det dekadenta paret snabbt försvann in i gallerian.

Då dessa personer inte kom ut på ett tag så skojades det friskt bland de närvarande medlemmarna om att de nog låst in sig på toaletten i väntan på polis.

Mycket riktigt tog det inte allt för lång tid innan systemets lakejer dök upp och en gammal bekantskap från homoparaden kom fram till ansvarige på plats för att växla några ord. Därefter försvann bägge konstaplarna in i gallerian och mycket riktigt så tordes då de två antagonisterna komma ut, under glada kommentarer från aktivisterna.

Straxt efter så dök en kvinna upp som sa sig vara köpcenter-ansvarig och påstod att Nordiska motståndsrörelsen minsann behövde tillstånd. Hon blev omgående hänvisad till de konstaplar som samtidigt kom ut från gallerian och fick tydligen tråkigt nog lagen om yttrandefrihet förklarad för sig.

Allt flöt på galant och propaganda bytte ägare i rasande fart, samtidigt som ett flertal diskussioner pågick. Några som glömt att ta propaganda återvände för att ta del av Nordiska motståndsrörelsens budskap och även bilar stannade till bara för att få en tidning.

Ovanligt många var de uppmuntrande orden som mötte det rakryggade motståndet mot rådande system.

Under tiden hade ytterligare två patruller smugit sig in i gallerian via den andra ingången och en av dessa tvärstannade när dörrarna gick upp, samtidigt som en aktivist uppmärksammade dem. Ett pinsamt läge uppenbarligen, då dessa först försökte undkomma upptäckt, innan de insåg att det redan var för sent.

Mitt under utdelningen så dristade sig en tillsynes överförfriskad man att ta tag i fanan och konfronterades omedelbart. Snabbt var polis på plats och för ovanlighetens skull avlägsnades orosmakaren. Dock dök han upp igen efter några minuter och eskorterades av tre konstaplar in i gallerian, för att inte ses till igen.

När ordningen var återställd så fortsatte utdelningen med ökad intensitet.

Straxt därefter dök en reporter från tidningen Barometern upp och ville ha en kommentar. Hon fick till svar att man inte pratar med ljugmedia och försvann från platsen lika fort som hon dök upp.

Efter omkring en timme senare verkade det som att två patruller fått order om att bege sig ut och utföra riktigt polisarbete då de ej syntes till, och patrull nummer ett orkade inte stå längre utan satte sig i bilen. En och en halv timme var tydligen gränsen för vad en svensk polis till vardags orkar stå – till skillnad från motståndsmän och -kvinnor som fortsatte ytterligare någon timme.

Till alla församlades förvåning så körde patrull ett från platsen och man kunde njuta av solskenet samt det stora intresset som kalmariterna visade Motståndsrörelsen.

Efter drygt tre timmar började det minska markant med folk som rörde sig vid köpcentret och det bestämdes att aktionen var avslutad och en av de absolut bästa som Näste 7 genomfört.

Uppenbarligen så finns Nordiska motståndsrörelsens 7:e näste i smålänningarnas sinne och det är hög tid även för dig att ansluta dig till den växande folkrörelse som dagens Motståndsrörelse kommit att bli.

Nöjda medlemmar kunde sedan utan de sedvanliga polistrakasserierna åka vidare för att diskutera dagen över en kopp kaffe i solgasset.


  • Publicerad:
    2018-04-08 15:16