Lördagen den 26:e maj anordnade Näste 4 en offentlig flygbladsutdelning i Sollefteå. Jämfört med den föregående offentliga aktiviteten som anordnades i staden så var det den här dagen mycket folk i rörelse. Fint väder, löningshelg samt cruising i stan bäddade för detta.

Att det finns ett intresse för Nordiska motståndsrörelsen i staden visste nästet sedan tidigare och den här dagen var inget undantag. Flera positiva diskussioner med människor som kände till organisationen samt tre stycken medlemsansökningar är ett bevis för detta.

Självklart var inte allt guld och gröna skogar, vissa negativt inställda människor möttes också. En av de mer otrevliga personerna för dagen var en sverigedemokratisk väljare som påstod att Motståndsrörelsen ”splittrade rösterna”. Att föra en normal konversation klarade han inte av, han klarade bara av att gorma medans han gick vidare.

Ett annat möte under dagen var med en man som hade gjort FN-tjänst på flertalet platser i Afrika och han förstod inte hur Sverige kunde ta emot dessa människor efter vad han hade upplevt där nere.

Sammanfattningsvis en lyckad dag i Sollefteå.


  • Publicerad:
    2018-05-29 17:43