Lördagen den 10 december spred Nordiska motståndsrörelsen propaganda vid köpcentret A6 i Jönköping.

Under drygt fyra timmar delade man ut flygblad vid ingångarna till A6 och IKEA. Inte bara omsättningen av paketpapper slog rekord vid köpcentret denna dag, utan också omsättningen av flygblad.

Mottagandet var överlag gott bland smålänningarna och många kom tillbaka för att få någon specifik aspekt av partiprogrammet utvecklad. Frågorna kretsade bland annat om det fria och enade Norden, vad som låg bakom all världens svårförklarliga krig samt hur organisationen går tillväga för att nå ut till människor. Flertalet försiktigt gladlynta ville få den judiska underrättelsetjänsten Expos ”granskning” bekräftad av Motståndsrörelsens aktivister: Ja, vi växer och går framåt!

När en kvinna återvände för att tacka för det förträffliga flygbladet triggade hon omedvetet ett ”emo-kid” så illa att denna gav sig till att spotta mot en av Motståndsrörelsen aktivister. Efter att den triggade tillrättavisats ursäktade sig en anhörig å hennes vägnar och upplyste om att hon inte var i sina sinnens fulla bruk.

Aktiviteten fortlöpte i god mak och efter några timmar anlände polis till platsen. Samma process följde vid samtliga tre ingångar där propagandaspridning skedde: tomgångskörning i en kvart; bussen töms; man uppträder förvirrat och granskar därefter flygbladen i jakt på tryckfrihetsbrott eller hets mot folkgrupp; man kräver identifikation från åtminstone en av de närvarande motståndsmännen; man frågar hur många som är medlemmar i partiet; upplyser om att Jönköping är fullt av våldsamma vänsterextremister. Polisen lämnar därefter platsen ivriga att slå upp vad som står i Brottsbalken 24 kap. 1§.

Efter avslutad aktivitet begav man sig till en lokal där mat i massor väntade. Mätta och belåtna lyssnade man på Simon Engelin som avrundade dagen med ett anförande.

Är du intresserad av att deltaga? Att kämpa för ditt folk? Att bygga någonting nytt? Ansök redan idag!

dsc_00111dsc_0018dsc_0019


  • Publicerad:
    2016-12-11 19:00