Lördagen den 30 juli sammanstrålade aktivister och medlemmar ur Näste 2 för att offentligt dela ut flygblad i Kungsbacka, söder om Göteborg.

Man intog staden genom att placera fanbärare på stadens stortorg medan flygbladsutdelarna började sprida propaganda runt om till förbipasserande. Trots att staden syntes sömnig till en början började det snart att röra sig allt fler människor i innerstaden och många av dem var både nyfikna och positiva. Detta ledde till många intressanta diskussioner och flertalet flygbladsmottagare försvann iväg för att sedan återvända med frågor och funderingar gällande såväl principer som rent praktiska saker om bland annat repatriering, enandet av Norden och nationalsocialismen som sådan.

Trots den totala bristen på gaphalsar och grundlagshatare uppenbarade sig efter en tid en polisbil full av frågor. I förhållandevis vanlig ordning hade någon ringt och försökt att få Motståndsrörelsens flygbladsutdelning till en ordningsstörning, vilket lett till att den närmsta patrullbilen skickats – hela vägen från Falkenberg. Konstaplarna, som precis varit i full färd att äta lunch innan de tvingats resa genom halva Halland, noterade snart att ordningen var ohotat. Trots detta valde man att telefonera lite innan man gav sig av från platsen.

Flygbladsutdelningen fortsatte därefter i god mak i väl ytterligare två timmar innan man valde att avrunda aktiviteten. Även då hade mottagandet varit övervägande positivt. Flera mottagare var redan införstådda i problematiken och i jakt på något mer radikalt alternativ med kraft och styrka. Även flertalet bilister stannade till när de såg att det var Nordiska motståndsrörelsen som intagit staden, varpå de kände sig nödgade att ta med sig ett flygblad och delge sina lyckönskningar.

Kontentan av det hela lyder alltså att aktiviteten ses som lyckad och utan störningsmoment frånsett polisens blixtvisit. Folket i Kungsbacka syntes öppna för ny politik, vilket bådar gott för framtiden.

Är du boende i Kungsbacka, eller kort och gott boende i Norden, och intresserad av att bidra för att säkra framtiden för ditt folk? Anslut dig då till Nordiska motståndsrörelsen redan idag!

DSCF1941DSCF1966DSCF1949


  • Publicerad:
    2016-08-04 19:40