Kampgrupp 204 utförde den 18 mars en offentlig flygbladsutdelning i centrala Lidköping.

Under ledning av gruppchefen Erik Wuttudal påbörjades aktiviteten med flygbladsutdelning vid ICA Kvantum Hjertberg. Med strålande sol och utan ett enda moln på himlen delades flygblad ut snabbt och med glatt lynne. Flera sympatisörer ordade sitt stöd genom korta uttal i förbifarten som ”Ut med dem bara” och ”Kämpa på”.

Efter drygt en timmes delande begav sig kampgruppen till Nya stadens torg där en aktivist påträffade en grupp rasfrämlingar. Vid första anblick var särskilt den av afrikanskt ursprung i gruppen fientligt inställd mot nordisk nationalsocialism, men efter att aktivisten ordat om judefrågan som denne var insatt i slutade diskussionen i samförstånd och handskakningar.

Då ytterligare en timmes flygbladsutdelande förflutit avslutades aktiviteten. På vägen till bilarna stötte kampgruppen på ett par journalister från Nya Lidköpings-Tidningen, en av de största lokaltidningarna i Skaraborg som ägs av familjen Hörling. Familjebolaget Lidköpingspress som ägs av familjen Hörling är delägare i Stampen med 14% av aktierna (1). Lennart Hörling är styrelseordförande i Stampen sedan 2009.

Framtiden får förtälja om NLT:s journalister med ett perspektiv av ”oberoende liberal morgontidning” uppmärksammar kampgruppens bedrift i staden eller ej.

(1) Familjen Hörling blir ny delägare i Stampen


  • Publicerad:
    2017-03-18 20:00