Lördagen den 14 maj fylkades aktivister och medlemmar ur Motståndsrörelsens andra näste i Skövde med siktet inställt på torget, där man ämnade dela ut flygblad till folket.

Under den gångna veckan hade Sveriges Radio P4 Skaraborg försökt sig på att utmåla Nordiska motståndsrörelsens aktivister i området som någon typ av mörkermän, vilket bland annat lyftes i Radio Nordfront #60 då man intervjuade nästeschef Jimmy Andersson.

Till en början var folkflödet i staden mycket sporadiskt, gissningsvis för att man åter nödgats plocka fram varmare kläder sedan temperaturen fallit med dryga 20°C från fredagen. Efter ett litet tag blev det dock mer liv och rörelse. Mycket flygblad bytte ägare och Skövdeborna syntes överlag glada över att få ta del av Motståndsrörelsens nio punkter för ett fritt Norden.

Tillräckligt många för att inte kunna förklaras bort som en tillfällighet kom fram och skämtade om P4 Skaraborgs ”scoop”. Annat nämnvärt var att en cyklande afrikan klargjorde att aktiviteten var att anse ”stabil”. Efter att aktiviteten fortlöpt en timme anlände polis till platsen för kontroll av flygblad, varpå man snart åkte igen utan vidare störningsmoment.

Efter att ha delat flygblad i drygt två timmar tycktes fler och fler människor bege sig hemåt, vilket även nationalsocialisterna snart gjorde. Flygbladsutdelningen ses som lyckad. Man åkte sedan vidare hem till en av aktivisterna där man åt en välsmakande gemensam middag.

Är du intresserad av att organisera dig i Motståndsrörelsen? Ansök redan idag!

124


  • Publicerad:
    2016-05-20 21:00