Näste 3 åkte den 5 maj ut till Klippan för att dela ut Nordiska motståndsrörelsens budskap till ortens invånare. Innan ens uppställningen var klar på platsen pratade medlemmarna redan vänskapligt med de lokala invånarna. Småorter har ofta lite människor i rörelse på gatorna, men de flesta medlemmarna höll sig sysselsatta med att förklara organisationens politik för ortens invånare.

En äldre herre berättade att han ville rösta på Sverigedemokraterna. När flygbladsutdelaren förklarade skillnaderna mellan Sverigedemokraternas invandringspolitik och Nordiska motståndsrörelsens konstaterade mannen nöjt att han var glad att Motståndsrörelsen hade upplyst honom om deras politik, för nu tänkte han rösta på Nordiska motståndsrörelsen i valet.

En annan händelse utspelade sig kort därefter; en argsint dam började argumentera med en av flygbladsutdelarna. Kvinnan ställde flera frågor, men när flygbladsutdelaren försökte svara på frågorna började kvinnan återigen hålla en monolog om hur dålig ”nazismen” är. Hela situationen såg dålig ut för henne då hon mest framstod som en argbigga. Det ska låtas vara osagt om kvinnans oförmåga att hålla en enkel dialog är medfödd eller om det är inarbetat efter födelsen.

Efter denna enskilda händelse återgick det som det var innan med flera positiva diskussioner mellan ortens människor och aktivisterna. En man blev efter en lång diskussion informerad om att Nordiska motståndsrörelsen ställer upp i val. Så fort han hörde det berättade han för aktivisterna att han kommer att rösta på Nordiska motståndsrörelsen i valet.

Efter en timme hade passerat började vissa av aktivisterna att packa ihop och medan de väntade på att några skulle avsluta sina diskussioner med folket kom en man fram och sa högröstat att ”det är bra att ni rör om grytan.” Aktivisterna tackade för stödet och han tyckte även att EXPO skulle stoppas.

Aktivisterna gick tillbaka till bilarna och på vägen dit uppmärksammade en arab medlemmarna och gjorde Sveriges enda förbjudna armrörelse. Nästa destination gick till Perstorp i grannkommunen. På vägen till Perstorp passade Näste 3 på att köra småvägarna till samhället och fick därför uppleva den vackra naturen runt området som var i full vårblom.

Perstorp var i mångt och mycket likadant. Förutom att personerna byttes ut och att ämnena inte var likadana blev den offentliga aktionen i Perstorp i förhållandevis till Klippan lite som filmen Måndag hela veckan. Efter en timmes aktivitet i Perstorp tackade medlemmarna varandra för den lyckade dagen och åkte på varsitt håll hemåt.


  • Publicerad:
    2018-05-06 14:30