AKTIVISM. Lördagen den 6 oktober samlades stora delar av Näste 6 i Skellefteå för en offentlig aktivitet och månadsmöte.

Efter valrörelsens stress och stök börjar vardagen krypa på igen och vi kan börja återgå till den vanliga kampen. Denna lördag samlades omkring 20 medlemmar i Skellefteå för en kamratlig dag med en offentlig aktivitet följt av ett välbehövligt månadsmöte.

Simon Holmqvist inspekterar sin hemstad. Foto: Nordfront.

Denna höstkyliga lördag var planen att bege sig ner till Skellefteås centrum för att dela ut flygblad och samtala med stadens lördagsflanörer. Det var ett tag sedan den förra offentliga aktiviteten genomfördes i Skellefteå och nu var det dags för en revansch.

När truppen väl tågade in på Möjligheternas torg visade det sig att just denna lördag genomfördes en manifestation till förmån för de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen från Afganistan”.

”Jalla jalla, allt åt alla!” Foto: Nordfront.

Detta hindrade givetvis inte Näste 6 från att ställa upp med fanor en liten bit bort för att påbörja den planerade flygbladsutdelningen. Trots det småkalla vädret och den andra aktiviteten som pågick var det gott om folk ute och shoppade.

Jeff Hede och Robert Eklund på Skellefteås gator. Foto: Nordfront.

Väldigt snart var ett flertal diskussioner igång, både givande och trevliga samt några mindre givande. Detta var kanske inte så konstigt med tanke på att dagens andra aktivitet bidrog till att ett stort antal afghaner var närvarande.

Heta diskussioner med skelleftebor. Foto: Nordfront.

Foto: Nordfront.

Foto: Nordfront.

Efter en stund kom en afghanpojke som var kaxig och försökte stjäla kameror från våra journalister. Det gick inget vidare för honom, och efter att ha tillrättavisats sprang han snabbt och gömde sig bakom polisen. Sedan såg vi inte till honom mer.

Afghanpojke som försökte stjäla dyr kamerautrustning. Foto: Nordfront.

Polisen cirkulerade i luften med helikopter och röde sig i närheten av oss, men sökte för en gångs skulle aldrig ens kontakt.

Polis fanns i närheten, men sökte aldrig kontakt. Foto: Nordfront.

Personligen hade jag en annorlunda diskussion med en äldre dam som var mest bekymrad över vilket språk man ska tala i nya Norden. Detta tyckte damen i fråga var väldigt invecklat och samtalet avslutades med att hon ansåg att ena Norden verkade vara så ”tjorvigt”.

Undertecknad och Simon Holmqvist smider planer. Foto: Nordfront

Efter ungefär två timmar packade man ihop och gick vidare till dagens andra punkt på schemat, månadsmöte. Vid månadsmötet avhandlades valrörelsens positiva kontra negativa aspekter och en del tankar kring framtida lösningar diskuterades men det var självklart inte bara valet som var i fokus.

Andra målsättningar och nya planer framlades också och utan att avslöja för mycket kan vi säga att Motståndsrörelsens sjätte näste inte kommer att ligga på latsidan bara för att valet är över.

Är du inte medlem än? Ansök redan idag och delta i höstens spännande aktiviteter du också!


  • Publicerad:
    2018-10-12 22:20