INRIKES. En 8-årig flicka blev den 18 september fastbunden på en skolgård i Västervik av en för henne okänd, svartklädd man. Flickan fick hjälp av sina kompisar att komma loss men då hade mannen redan försvunnit från platsen. I nuläget finns ingen misstänkt.

Det var den 18 september i år som flickan lekte häst med några kompisar på den bortre delen av skolgården. De använde hopprep som sele i leken. Av någon anledning lämnade kompisarna flickan ensam och det var då mannen tog sin chans.

Flickan lägger sig ner på marken och funderar på vad hon ska göra, då kommer mannen fram och börjar dra med sig henne därifrån. Han försöker binda henne runt ett träd men inser att repet är för kort. Då tvingar han istället flickan att sätta sig ner och binder runt hennes hals för att sedan föra repet ner mellan hennes ben där han även förbinder hennes armar. Flickan blir paralyserad av rädsla och vågar inte skrika.

— Han tog hårt (i armen, reds. anm.). Han drog i mig. När han drog i mig gjorde det jätte ont. Och jag var jätterädd tänkte vad gör han? Vad händer? Mitt hjärta dunkade jättesnabbt och jag var jätterädd, berättar flickan.

När mannen väl hade bundit fast flickan märker han att en pojke närmar sig. Då springer gärningsmannen till en närliggande parkering och gömmer sig bakom några bilar. Flickan skrek då på hjälp och kompisarna kom till hennes undsättning. Mannen sprang då iväg från platsen.

Dagen då händelsen utspelade sig var skolan stängd men fritids var öppet och det fanns vuxna på gården. Dock såg ingen det fruktansvärda som hände den lilla flickan. Trädet där flickan bands fast står även det väl synligt för passerande, men ändå lyckades mannen undkomma.

Mamman har polisanmält händelsen och säger;

— Jag tycker det är jätteviktigt att man försöker klara upp det här brottet och att mannen åker fast. Ingen ska någonsin behöva bli utsatt för något sånt som min dotter har blivit utsatt för.

I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Källor:
Okänd man band fast dottern: ”En riktig skräckupplevelse”
8-åriga ”Isabelle” blev fastbunden runt halsen på skolgården av en okänd man


  • Publicerad:
    2015-10-15 22:05