INRIKES. Under torsdagen försökte en okänd man kidnappa en tioårig flicka i centrala Kristianstad. Flickan slog då gärningsmannen så hårt att han fick näsblod och hon kunde då fly från platsen.

Det var under torsdagseftermiddagen som en tioårig flicka var på väg hem från Montessoriskolan i Kristianstad när en okänd man kom fram till henne och försökte lura hennes med sig genom att locka med godis.

När flickan tackade nej ska mannen ha tagit tag om flickans handled och försökte dra henne med sig men misslyckades då flickan fick in ett klockrent slag mot mannens ansikte så att han började blöda näsblod. Flickan kunde då fly från platsen.

— Då släpper han henne och hon springer hem, säger Magnus Lautin, inre befäl på polisen i Kristianstad.

När flickan kom hem och berättade om det inträffade kontaktade hennes föräldrar polisen som rubricerar händelsen som försök till människorov.

Polisen eftersöker nu vittnesuppgifter från personer som kan ha sett något. De har än så länge bara signalement som flickan uppgett men det vill man inte gå ut med. Det enda de sagt är att gärningsmannen ska ha burit på ett fiskespö.

Källa:
Man försökte röva bort tioårig flicka


  • Publicerad:
    2017-03-17 10:55