UTRIKES. Den pensionerade Mossadbossen Rafi Eitan är mest känd för att illegalt ha frihetsberövat Adolf Eichmann i Argentina och fört honom till Israel där han ställdes inför en skenrättegång och hängdes. Nu har han dött, rapporterar en hyllande lögnpress världen över.

Död Mossadboss: Rafi Eitan blev 92 år gammal.

Det var israelisk public service som kablade ut nyheten om att en av historiens mest ökända Mossadagenter, juden Rafi Eitan, har dött, 92 år gammal.

Eitan var operativ chef på den israeliska spionorganisationen och ledde operationen när man kidnappade den tyske nationalsocialisten Adolf Eichmann i Argentina, flög honom till Israel där han fick genomgå en skenrättegång för påstådda ”förintelse”-brott innan han hängdes.

Efter sin karriär som lönnmördare och spion åt skurkstaten Israel kom han att leda det israeliska pensionärspartiet Gil, som efter inledande framgångar 2006 förlorade sina platser i Knesset under hans ledarskap 2009.

Förra året skickade Eitan ut ett videomeddelande där han uttalade sitt stöd för det tyska invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland.

I Västvärlden var han senast aktuell i en israelisk Mossadokumentär som nyligen köpts upp av Netflix, där Eitan cyniskt och med ett leende på läpparna berättade om de tvivelaktiga metoder som han använt under sin karriär som Mossadboss. I dokumentären påstår han även att Mossad lyckades rekrytera den tidigare SS-hjälten Otto Skorzeny.

— Vi erbjöd honom det han mest av allt ville ha, att slippa vara rädd, säger Eitan i dokumentären om den påstådda rekryteringen.

Källor:
Rafi Eitan (Wikipedia)
Former Mossad spymaster films message of support for right-wing German party
Mossad inifrån (Netflix)


  • Publicerad:
    2019-03-25 11:00