JUDISK MAKT Den judiske radioprofilen Howard Stern är trött på att Kanye Wests ”beteende” ursäktas med att han ”mår dåligt”. Nu jämför Stern Kanye West med Adolf Hitler och kräver att han ställs till svars för sina utspel mot judisk makt.

Rapparen Kanye ”Ye” West har väckt ilska hos judisk makt-rörelsen efter flera provita och judekritiska utspel den senaste tiden. West har bland annat burit en ”White Lives Matter”-tröja och skrivit om ”death con [sic!] 3″ mot judar som försöker censurera honom på sociala medier.

Den judiske radiolegenden Howard Stern har nu fått nog av Kanye West och säger i sitt kontroversiella och USA-baserade radioprogram ”The Howard Stern Show” att rapparen måste ”ställas till svars”.

— Jag vill nästan inte lägga någon energi på Kanye West-karaktären. Jag visste inte mycket om Kanye West [förut]. Jag är inte så mycket för rap-scenen, men han är, du vet… Jag är verkligen trött på att folk ursäktar hans beteende genom att säga ”men, han är ju bara mentalt sjuk”, säger Stern.

— Det var [Adolf] Hitler också, men någon valde honom att leda ett land, tillägger Sterns afrikanska co-host Robin Quivers.

Det Stern och Quivers syftar på är att Kanye West själv gått ut med att han lider av bipolär sjukdom.

Stern beklagar sig också över att media ger Kanye West uppmärksamhet, samtidigt som han anser att det är bra att media ”avslöjar honom”.

— Men herregud, vad har den här killen gett sig in sig på, det är samma gamla grejer med judar, du vet, fortsätter Stern.

De två radiopratarna konstaterar också att utspelen de facto inte kan handla om äkta mental sjukdom, eftersom de inte tror att han fått gästa tv-shower ifall han varit sjuk på riktigt. Med tanke på detta anser Stern att Kanye West måste ”ställas till svars” för sina utspel om judar.

— Det här är så deprimerande. Jag menar, Kanye brukade vara roligt galen. Nu är han som Hitler, beklagar sig Stern.