INRIKES. Den ökände djurplågaren och censurivraren Tomas Åberg menar i en intervju i SVT Nyheter att han är hotad och förtalad av ”extremrasister”, men att han samtidigt känner sig tvungen att fortsätta arbetet med att åtala pensionärer.

Djurplågaren Tomas Åberg gör det inkomstbringande arbetet med att sätta dit pensionärerna för att kunna ”se sig i spegeln”. Skärmbild: Youtube.

Den notoriske djurplågaren och före detta polisen Tomas Åberg (750127-0255) känner sig ”hotad och förtalad”. I en intervju i SVT Nyheter beklagar han sig över hur han oförskyllt har fått en del kritiska reaktioner på sina förehavanden, men uppger sig ändå behöva fortsätta då någon måste göra jobbet att sätta dit politiskt inkorrekta.

— Man måste man våga kliva fram och säga ifrån när något är fel. Det gör att jag kan titta mig själv i spegeln. Sen ska jag inte sticka under stol med att jag får en kick av att känna att jag gör skillnad, menar djurplågaren.

Åberg – som enligt SVT Nyheter ”betalar ett högt pris för att jaga extremrasister” – åtar sig dock ogärna arbetet med att jaga främst pensionärer som kan ha trott att det fortfarande existerar yttrandefrihet i landet. Han anser att det arbetet egentligen borde utföras av polisen:

— Jag tycker inte att det är så bra. Jag tycker det här ska ligga på rättsväsendet egentligen. Polisen bör patrullera sociala medier precis som de patrullerar på gator och torg.

Åberg driver den skattefinansierade och lukrativa angiveriverksamheten ”Näthatsgranskaren” som satt i system att maximalt utnyttja den yttrandefrihetskränkande gummiparagrafen ”Hets mot folkgrupp”.

Affärsidén är att skumma av nätet efter yttranden som kan anmälas enligt Hets mot folkgrupp-paragrafen och sedan stämma personerna som skrivit. Det är ofta äldre människor, som utan tanke på att det inte längre råder yttrandefrihet i landet, uttryckt sig på sätt som ”Näthatsgranskaren” i samarbete med ”Juridikfronten” kan utnyttja.

Då äldre människor ofta föredrar att betala än att låta det gå så långt som till rättegång, är det tämligen lättförtjänta pengar för den ökände granskaren av så kallat ”näthat”. Han kan för en insats av 900 kronor få runt 10 000-15 000 kronor skattefritt per anmälan. Det är pengar som är undantagna utmätning.

Åberg, som enligt uppgift ska ha 800 000 kronor i skuld hos kronofogden, har av skattemyndigheten beviljats över två miljoner kronor för att jaga politiskt inkorrekta svenskar på nätet.

”Näthatsgranskarens” verksamhet inverkar menligt på det redan tungt belastade rättssystemet. Bara under de senaste 2,5 åren har organisationen anmält 5 000 fall vilket hittills ska ha lett till 215 fällande domar. I nuläget ska ett hundratal åtal vänta på tingsrättsförhandlingar.

Den före detta polisen är en känd djurplågare som under 2010-talet svårt vanvårdade sex jakar. Tre av dem lät han dö av svält och uttorkning i ett hägn utan vare sig mat eller vatten, medan han själv i panik ska ha avlivat de återstående tre. Han lämnade därefter landet tills preskriptionstiden gått ut och bytte namn från Bergström till Åberg.

Åberg ser med ogillande såväl på att det sprids obehagliga sanningar om honom som att hans egna förehavanden granskas. I dagarna har han försökt att tysta medborgarjournalisten Joakim Lamotte som skrivit ett uppmärksammat Facebookinlägg.

Källor:
Jagar hatare – blir hotad och förtalad
Så har Näthatsgranskaren Tomas Åberg gjort förföljelse av pensionärer till en affärsidé
Djurplågare bakom ”Näthatsgranskaren”: Lät sina djur svälta till döds


  • Publicerad:
    2020-01-22 12:05