JUDISK MAKT. Oklahomas borgmästare skryter med att förbjuda upphandlingar med företag och individer som bojkottar terrorstaten Israel.

Oklahomas guvernör Kevin Stitt. Skärmbild från Twitter.

På torsdagen publicerade Oklahomas guvernör Kevin Stitt en video på Twitter där han signerar en pro-israelisk lag för delstaten Oklahoma i USA.

De allra flesta lagar stiftas utan att politiker gör särskilda videofilmer där de berättar om den nya lagen som ska vara till nytta för medborgarna.

I vissa fall är politiker dock angelägna om att göra ett stort nummer av de lagar de är med att stifta. I USA gäller detta inte minst när de amerikanska lagarna är till för Israels skull.

Lagen som Stitt visar upp papperet på är Oklahomas lag HB 3967. Denna lag förbjuder alla myndigheter i staten Oklahoma att beställa varor eller tjänster från företag som väljer att bojkotta terrorstaten Israel.

I folkmun kallas lagen för en anti-BDS-lag efter den fredliga bojkottrörelsen för palestiniernas mänskliga rättigheter.

— Jag är mycket glad över att kunna signera lag [från representanthuset] 3967, säger Stitt och uttrycker sin djupa tacksamhet för de senatorer som gjort det möjligt för honom att signera lagen.

— Den här lagen gör det tydligt för alla att Oklahoma står med Israel, och vi kommer inte att göra affärer med företag som bojkottar Israel; Oklahoma står med vår stora samarbetspartner Israel, säger Kevin Stitt innan han signerar lagen och leende visar upp sin signatur.

Se Kevin Stitts video på Twitter (klicka på bilden).


  • Publicerad:
    2020-05-23 19:30