SVERIGE. Skådespelaren Ola Rapace beskriver i två blogginlägg svenskar som ett fegt, värdelöst och skitsnackande folk. Han får implicit stöd av Svenska dagbladets kulturskribent Harry Amster.

Ola Rapaces senaste blogginlägg på Finest.se innehåller också det missaktning och hets mot svenska folket och skulle sannolikt ha lett till åtal om orden riktats mot exempelvis judar. Så här tycker Rapace om svenskar:

Svenskar är värdelösa lögnare. Det är det största mysteriet med det här landet. En nation som konsekvent förtrycker ärlighet, hånar uppriktighet, premierar dubbelmoral och hyllar hyckleri, borde väl skapa skickliga små lögnare? Lydiga ljugsoldater som duktigt upprätthåller myten om den ”svenska modellen”?

Rapace har valt att illustrera artikeln med en bild där han poserar med ett basebollträ. Denna trend kommer från juden Robert Aschberg som i sitt program ”Trolljägarna” poserade på detta sätt när han skulle ”konfrontera” svenskar.

Om det anonyma ”näthatet”, som de fega, skitsnackande och lögnaktiga svenskarna enligt Rapace ägnar sig åt, skriver skådespelaren:

Risken är ju att du fastnar, vill ha mer, börjar längta efter att gå HELA VÄGEN även utanför näthatets skyddande anonymitet och då är det nog dags att somna om, ta dina lugnande och vika ner dig under täcket för där vågar du nog inte vara, du är ju trots allt en liten, löjlig fegis…

Ola Rapace får iblans spela "tuffing" på film.

Ola Rapace som ”tuffing” på film.

Att hetsa mot folkgrupp är något som media vanligen uttrycker sig mycket kritiskt till. Men när Rapace hetsar mot svenskar finns ett annat tonläge när Svenska dagbladets skribent återger blogginlägget.

I SvD:s artikel används raljerande uttryck som ”han inleder hårt med” och ”och då gör han naturligtvis det med att skriva…”, angående att Rapace fått rådet att sluta kalla svenskar för ”ett fegt, skitsnackande folk”.

Ingenstans i artikeln finns en antydan om att det är fel av Rapace att hetsa mot svenskar.

Artikeln är skriven av kulturskribenten Harry Amster som tidigare suttit i redaktionskommittén för judisk makt-tidningen Judisk Krönika. Amster är i sitt skrivande återkommande i frågor som rör judisk identitet och krav på bekämpande av antisemitism, rasism och nazism.

Källor:
Svenskar är värdelösa lögnare
”Svenskarna är ett fegt, skitsnackande folk”


  • Publicerad:
    2014-08-21 22:11