HÄLSINGLAND. De senaste veckorna har den lilla kommunen Ljusdal drabbats av flera bilbränder. Under natten till måndagen brann också fyra bilar tillhörande hemtjänsten.

Inte mindre än 15 bilar ska ha eldats upp i Ljusdal de senaste veckorna. Under natten till måndagen eldades fyra nya bilar upp, samtliga tillhörande hemtjänsten. Bilarna ska ha stått parkerade i en carport intill ett äldreboende och totalförstördes.

Det var inte förrän på måndagsmorgonen man upptäckte branden, säger Anna Forsberg, verksamhetschef för äldreomsorgen i Ljusdal till Sveriges Radio.

Till SVT säger räddningstjänstens insatsledare Peter Nystedt att bilarna stod tätt vilket innebar att branden spred sig snabbt.

— Det var aldrig någon fara för spridning till intilliggande byggnader, men det är klart att personalen var oroliga innan vi kom på plats och fick kontroll på branden, säger Nystedt.

Tobias Ahlén, vakthavande hos polisen, säger till SVT att man misstänker att branden var anlagd och att man har inlett en förundersökning om mordbrand.

Tills vidare tvingas hemtjänstpersonalen att använda sina privata bilar.


  • Publicerad:
    2020-10-05 18:30