DANMARK. Kommunalråd uppmanar elever att inte tänka själv – ”ta er inte ens tid att läsa det”.

Natten mot måndagen satte Nordiska motståndsrörelsen upp plakat och affischer riktade till ungdomar vid skolor i hela landet. Den landsomfattande skolkampanjen syftar till att förmå ungdomar att slå tillbaka och att förmedla att Nordiska motståndsrörelsen står bakom dem. På affischerna står bland annat:

Massinvandringen av rasfrämmande till Danmark kommer att innebära att vårt folk utplånas. Om denna invasion inte stoppas nu kommer ingen på några få generationer att se ut som du och dina föräldrar. Inget av det som binder oss som ett folk kommer att existera – och Danmark kommer att försvinna. Våld och hot har blivit vanligt i danska skolor, och du bör inte acceptera det. I Danmark bestämmer danskarna!

[…] Grundskolan och gymnasiet ska vara en säker och trygg miljö för den danska ungdomen, där vänskap och gemenskap kan skapas, där kompetens förvärvas och där man bygger upp en ansvarsfull och säker personlighet. Tyvärr är detta långtifrån vad skolan är idag. Din lärare ljuger för dig och skolorna försöker indoktrinera in dig i en onaturlig världsbild.

Att uppmana ungdomar att kämpa för sin framtid har visat sig vara en känslig sak. I media har kampanjen varit omskriven de senaste dagarna och i Århus, där tre skolor varit ”utsatt”, har Thomas Medom (Socialistisk Folkeparti) uppmanat kampanjaktivisterna att ”hålla barnen utanför era skruvade politiska åsikter”.

Medom, som har politiskt ansvar för barn och unga i Århus och därmed ansvarar för den indoktrinering som affischerna riktar sig mot, är dock inte ensam om att inte vilja bemöta innehållet. I Frederikssunds kommun har kommunalrådet John Schmidt (Venstre) gått ut med en meddelande till elever där han uppmanar dem att ”ta er inte ens tid att läsa det”.

Källor:
Danske unge: Kæmp for jeres fremtid!
Skoler plastret til med nynazistisk propaganda
Nynazistisk propaganda på gymnasium og to folkeskoler: ”De er nogle klaphatte”


  • Publicerad:
    2019-10-23 15:00