INRIKES Taxiföretag får fler önskemål från allmänheten om kvinnliga taxichaufförer och expanderar nu det området.

Tryggheten är i fokus när efterfrågan på kvinnliga taxi chaufförer ökar vilket fått företaget Taxi Malmö att satsa på det nya konceptet med en rosafärgad tjejtaxi som den 13 augusti 2021 började rulla på Malmös gator.

Företagets verksamhetschef, Abdallah Razeq, på Taxi Malmö berättar för Sydsvenskan att efterfrågan på en sådan tjänst inom taxibranschen varit stor och att läget för att utveckla konceptet ligger bra i tiden. Med anledning av det planerar man redan nu att köpa in ytterligare en tjejtaxi och anställa fler kvinnliga chaufförer.

I Helsingborg och Kristianstad finns redan denna form av verksamhet. Företaget Aecus Cab AB i Helsingborg började köra tjejtaxi i december 2020. Enligt Samnytt säger Divna Todorovic på Aecus Cab:

– Det är jättemånga tjejer som säger att de äntligen vågar åka taxi igen. Vi har väldigt många kunder. Nu söker vi fler tjejer som kan köra ytterligare en bil.

Det är enligt taxibranschen en stor efterfrågan på kvinnliga chaufförer både från föräldrar till unga kvinnor som kvinnor i allmänhet.