ÖSTERRIKE. Experter och flera medier varnar nu för att äldre kvinnor sexuellt utnyttjar socialt utsatta migranter.

Problemet med äldre kvinnor som utnyttjar utsatta unga migranter för att få sina sexuella och emotionella behov tillfredsställda har nu blivit såpass utbrett i Österrike att flera större medier varit tvungna att rapportera om det.

En ny rapport beskriver det som att kvinnor i medelåldern och uppåt blir ”sugarmamas” för unga asylsökare som blir beroende av kvinnornas ekonomiska stöd. I vissa fall kan asylsökarna inte lämna batikhäxorna eftersom de riskerar att bli hemlösa.

— Hon vill ha sex med mig fyra gånger om dagen, jag är en sexmaskin för henne, inget mer, säger 24-årige Hasan till Biber.

Hasan kan dock inte lämna kvinnan då han vant sig vid en livsstil där kvinnan betalar för allt han behöver, inklusive ett medlemskap på ett gym för 1145 kr i månaden.

— Det rör sig om ett omfattande beroende. Inte bara mentalt, utan materiellt. Många av männen riskerar att bli hemlösa om de lämnar kvinnorna, säger en österrikisk expert till Breitbart.

Sugardejting är en åldersmässigt asymmetrisk sexuell relation som består av ett arrangemang mellan en äldre part (sugardaddy eller sugarmama) och en yngre (sugarbaby eller boytoy) vilka ingår ett avtal om ersättning för relationen. Den äldre parten är vanligen förmögen och betalar den yngre parten för umgänge, och den yngre parten är vanligen attraktiv och kultiverad. Vanligen är det fråga om sugardad och sugarbabe, det vill säga heterosexuella relationer mellan äldre män och yngre kvinnor, där relationen innefattar ekonomisk ersättning till den yngre parten.

Eftersom den betalande förväntar sig sex, uppfattas vanligen arrangemanget vara prostitution eller röra sig i gråzonen dit. Avtalet om sex kan vara så underförstått att betalningen svårligen kan lagföras som köp av sexuell tjänst.

Källa:
Growing Trend Of Older Women Becoming ‘Sugar Mamas’ For Young Migrants


  • Publicerad:
    2017-08-02 13:00