I tisdags visade kanal 5 en minst sagt bisarr dokumentär. Programmet i fråga heter ”Outsiders” och handlar om udda människor. Just detta avsnitt handlade om hur äldre kvinnor reser till Afrika för att hitta unga svarta män. Programmet följde tre systrar som allihop var över 60 år gamla. De delar en fascination för Gambia och då främst gambianska män.

En av systrarna, Sinnika 67, berättar att ”man får uppmärksamhet, och ett sexäventyr eller ett äventyr för livet”. En annan av systrarna förklarar att ”hemma var jag ofta ensam och gick nästan aldrig ut. Ingen såg mig eller vände sig om efter mig. Nu är det tvärtom, här tittar alla på mig och säger att jag är vacker”.

Uppenbarligen är det inte bara guld och gröna skogar när man ger sig i lag med rasfrämlingar. Sinnika förklarar att det kan finnas nackdelar med de gambianska männen. ”Min första man från Gambia flyttade med mig till Sverige. Men efter två år, när han fått uppehållstillstånd, lämnade han mig. Det gör jag aldrig om”.

Filmen nedan visar hur Sinnika, i samband med förestående bröllop med en ny gambian, berättar den glada nyheten att hon flyttar till Gambia istället. Denna överraskning tas inte emot med glädje av hennes blivande man och gambianens riktiga fru.  I inslaget visas hur den gambianske mannen med fru ber Sinnika om pengar.

En användare på flashback skriver följande ”Jag är normalt sett inte äckelmagad, men det här klarade jag bara några minuter av. De kärringarna var utan tvekan helt vedervärdiga, på ett sätt som inte ens Thailands-gubbarna är i närheten av! Eller har det göra med att man är kille att man äcklas lite extra av detta? Tjejer kanske äcklas mer av gubbar i Thailand?”


  • Publicerad:
    2012-05-18 23:20