FRÄMLINGSINVASIONEN. Nya flyktingvågor väntas till Europa på grund av pågående turkisk-kurdiska strider. Men redan innan dess har antalet ”flyktingar” ökat med tio procent – och det är bara de officiella siffrorna.

Judiska centrala välfärdsstyrelsen (CWBOJ) i Tyskland ledd av Aron Schuster finansierar båten Ocean Viking och dess transporter av somalier till det ”invandringsfientliga” Europa. Bilden är från 19 augusti. Foto: SOS Mediterranee.

Medan allt fler politiker och myndigheter – även i Sverige – anser att de pågående turkisk-kurdiska striderna kommer att orsaka nya migrationsvågor till Europa, har antalet migranter till den tidigare vita världen ökat dramatiskt redan under de senaste tolv månaderna.

Enligt en analys genomförd av den tyska nyhetsportalen Die Welt har antalet icke-europeiska invandrare till EU, Schweiz och Norge stigit med tio procent till 487 000.

Denna siffra inkluderar emellertid endast personer som öppet ansöker om asyl men inte andra invandrare. Därför är antalet invandrare förmodligen över en halv miljon, skriver ungerska 888.hu.

De flesta rasfrämlingar har kommit från Syrien, Afghanistan, Venezuela, Irak, Pakistan, Colombia och Turkiet. De länder som tagit emot flest invandrare bland ökningen har under samma tid varit Tyskland, Frankrike och Spanien.

Grekland är inkörsporten för en stor andel av dessa ”flyktingar”. Antalet registrerade asylsökande har där ökat med nästan en fjärdedel till 46 000. Enligt 888.hu utgör Balkan en av huvudvägarna för olaglig invandring.

Den andra viktiga vägen, Medelhavet, beräknas att under samma period ha använts av cirka 80 000 migranter. Den största förändringen på denna front orsakades av regeringsbytet i Italien. Under vice premiärminister Matteo Salvinis politik sjönk antalet båtflyktingar till ungefär en fjärdedel. Sedan Salvini utmanövrerades har den senaste regeringen i Italien låtit antalet invandrare att återigen stiga.

Källor:
Több mint félmillió bevándorló érkezett Európába az elmúlt 12 hónapban
Flüchtlinge: Mehr Asylbewerber als im Vorjahr kommen nach Europa
הצלה בלב ים


  • Publicerad:
    2019-10-17 08:40