SANDVIKEN. Sedan förra söndagen har fyra unga kvinnor i Sandviken blivit utsatta för ofredande och våldtäktsförsök av en man som beskrivs vara i 30-årsåldern och mörkhyad.

Det var i söndags förra helgen som det första överfallet skedde då en man försökte dra in en 11-årig flicka in i sin bil. Flickan skrek på hjälp och en man i närheten såg vad som hände och rusade fram till bilen och slet bort mannen så att flickan lyckades komma loss och springa iväg. Bara timmar efter överfallet slets en 16-årig flicka in bakom ett staket där hon utsattes för ett våldtäktsförsök men hon lyckades slå sig ur mannens grepp och kom undan.

Två dagar senare blev en 14-årig flicka förföljd och attackerad av en man men även hon lyckades fly. Efter händelsen ska flickan ha sagt följande: ”Jag har varit en trygg person men nu känns allt förstört.”

Natten mot onsdagen överfölls en annan 14-årig flicka. Hon blev nertryckt mot marken och mannen försökte slita av flickan kläderna. Hon sparkade mannen två gånger så att han föll baklänges ner på marken och då hann hon springa iväg.”Jag var så chockad att jag inte kunde prata. Jag kommer aldrig att gå ut ensam mer”, ska flickan ha sagt.

I Sandviken råder det nu en skräckstämning bland unga kvinnor som inte vågar gå ut, av rädsla för att bli överfallna.

Överfallen har till och med lett till att Sandvikenborna patrullerar gatorna själva. Ett dussintal privatpersoner har letat efter en röd Volvo som den misstänkte överfallsmannen uppgetts kört omkring i. Polisen har ännu inte lyckats gripa någon och de vet inte om det rör sig om en och samma gärningsman eller om det rör sig om flera men de har fått in en del signalement från två av överfallen. Gärningsmannen är i 30-årsåldern, mörkhyad, har kal hjässa och talar dålig svenska.

Källor:
”Jag kommer aldrig att gå ut ensam mer”
Jeanette, 14: ”Allt känns förstört”


  • Publicerad:
    2013-03-03 13:01