INRIKES. ”Överlevaren” Livia Fränkel fortsätter enträget med att resa runt och indoktrinera skolbarn, trots att de flesta av hennes kollegor gett upp. Idag besökte hon två skolor i Sundsvallsområdet.

Livia Fränkel. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Livia Fränkel. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Trots att de flesta av hennes kollegor i överlevarbranschen gett upp åker den 86-åriga Livia Fränkel fortfarande runt och indoktrinerar skolbarn. Idag besökte hon Nivrenaskolan i Kvissleby söder om Sundsvall för att berätta om sitt liv.

Fränkel berättade bland annat att hon 1944 evakuerades från staden hon bodde i, tillsammans med resten av judarna där, och transporterades till Auschwitz i boskapsvagnar. Enligt Fränkel blev hennes föräldrar skickade till gaskammaren medan hon och hennes syster överlevde och frigavs av britterna året därpå.

Fränkel har vid tidigare föredrag sagt att Adolf Hitler i Mein Kampf beskriver hur han ”planerar att samla ihop bland andra judar, negrer och zigenare och förpassa dessa element till en ö i Oceanien. Och skulle inte detta lyckas återstår utrotning”, vilket är en ren lögn.

Förutom besöket på Nivrenaskolan hann hon även med ett besök på Plusgymnasiet i Sundsvall. Där var dock eleverna inte lika fogliga utan uppges ha skrattat, pratat och fällt kommentarer under föredraget vilket ledde till att Fränkel fick avsluta i förtid.

Källor:
En av de sista som kan berätta
Gymnasieelever uppträdde störande
Livia Fränkel – Metapedia


  • Publicerad:
    2014-04-09 22:35