TYSKLAND. Nordiska motståndsrörelsens internationella sida NordicResistanceMovement.org lanserade för en tid sedan en hemsideavdelning kallad Germany Calling med artiklar rörande kampen i Tyskland och samarbetsorganisationen Der Dritte Weg. Tidigare artiklar har bland annat behandlat den nationella sportscenen i Tyskland och Der Dritte Wegs nya kontor i Siegen. Nedan följer en översättning av ett reportage om Der Dritte Wegs revolutionära center i Plauen.

Området Vogtland i östra centrala Tyskland är mycket varierat och erbjuder en rik historia, vackra landskap och sedan 2019 en ny plats att träffas för alla tyskar som vill förbli tyska. Beläget i hjärtat av Vogtland finns staden Plauen, där du hittar det revolutionära center som kallas P130, en lokal verksamhetsbas för det politiska partiet Der III. Weg. Flera attacker från vänsterextremister, lögner från press och media och anti-tyska protester har misslyckats med att jaga nationalisterna från Plauen och idag är Der III. Weg ett starkt inslag i stadsdelen Haselbrunn. Detta har återspeglats i lokalvalet, där partiet fick upp till 11,96 procent av rösterna i staden. En av de främsta orsakerna till organisationens popularitet är det sociala engagemang som den erbjuder tyskar som gång på gång förråtts av de etablerade politiska partierna. Vad är nyckeln till framgången för det politiska partiet Der III. Weg i Plauen? Vi undersöker svaret nedan.

Plauen, broderiets stad – förstörd av två demokratiska regimer

Från sin plats i de böljande Sachsen-kullarna har Plauen varit vittne till föränderliga tider under sin historia. Staden var i sin topp under 1800-talet, då den fungerade som ett produktionscenter för textilier och ”Plauen-spetsar”. Palatsen och de vackert inredda husfasaderna från denna period kan ses än idag. Under den kommunistiska eran i den tyska demokratiska republiken (DDR) led Plauen av en lågkonjunktur. DDR:s ledare litade inte på Plauen-folket och behandlade inte Plauen som en ”flaggskeppsstad” som Leipzig eller Berlin. Plauens invånare började snart göra uppror mot DDR-regimen, med de första stora demonstrationerna mot DDR-diktaturen som ägde rum i staden. Efter att Berlinmuren föll var Plauen-folket nöjda, men de insåg snart att de inte skulle finnas bland mottagarna av den utlovade ekonomiska boomen. Många människor förlorade sina jobb och var tvungna att flytta från sina hem. Befolkningen minskade mer och mer under de följande decennierna.

Effekterna av denna avfolkning kan fortfarande ses idag i de många tomma husen, som ger en uppfattning om hur många människor som bodde där tidigare. De som stannade har regelmässigt förråtts av etablissemangspolitikerna. Klubbar har varit tvungna att stänga, det finns inga fritidsaktiviteter för ungdomar och lekplatser är i dåligt skick. Föräldrar måste betala höga avgifter för dagis eftersom lokala politiker hävdar att de har för låga medel men de har inga problem med att betala för lyxhem för illegala invandrare eller höja lönerna för representanter i stadsparlamentet.

P130 är välkänt i Plauen

I Haselbrunn-distriktet kan du se alla dessa problem komprimeras till ett litet utrymme: gator i dåligt skick, såsom de var under DDR-eran; arbetarnas lägenheter med plywood-skivor och bräder över fönstren; och människor som inte representeras av politiken i Dresden (huvudstaden Sachsen) eller Berlin. Men det finns också människor som inte har glömt att de kämpade mot en regim som inte brydde sig om dem alls. Här kan du hitta människor som inte tappade sin känsla av stolthet människor som inte är villiga att förlora sitt hemland utan motstånd.

Vårt folk först Der III. Weg i Plauen

På nummer 130 Pausaer Street kan gröna flaggor med ”III.”symbolen ses fladdra i vinden. Här hittar du det revolutionerande centret “P130”, uppkallat efter byggnadens postadress. På fasaden hänger en banner med ett meddelande som sammanfattar många människors tankar idag: ”Systemet är ett dårhus!”. På samma vägg syns också färgfläckar från en vänsterattack resultatet av vandalism från anti-tyska extremister i oktober 2020, strax före en nationalistisk demonstration i Berlin. Men människorna i Haselbrunn stödde inte denna attack. Tony Gentsch, som är en representant i stadens parlament för Der Dritte Weg rapporterar att det finns en enorm solidaritet för organisationen från människorna i området.

Föreläsning vid P130

För Gentsch och hans aktivister i Vogtland är P130 som ett andra hem. Där förbereder de aktioner, organiserar evenemang och har även aktiviteter som bordsfotboll och dartturneringar. Det är inte bara nationalister som är välkomna, utan också alla tyskar som behöver hjälp eller letar efter någon att prata med. I entrén finns ett stort klädskåp där tyskar kan komma och få kläder gratis. Erbjudandet är välkänt över hela staden. Människorna som åker dit inkluderar ensamstående mammor som inte har tillräckligt med pengar för vinterkläder för sina barn och pensionärer som är mycket tacksamma för nya skor. Fler välbärgade människor besöker också för att donera kläder av hög kvalitet. Förrädarna i de politiska etableringspartierna ger bara folket läppservice om ”social rättvisa” Der III. Weg gör vad förrädarna bara pratar om.

Men klädskåpet är inte det enda som är tillgängligt för folket i Plauen. Varje vecka är det en kvinnofrukost, där damer kan njuta av att prata om olika ämnen över kaffe och färska rullar. Det finns självförsvarsträning för barn, privatundervisning för elever, gitarrlektioner, mat för socialt missgynnade medborgare, ett bibliotek och mycket mer. I arbetsgruppen ”Ungdom” finns unga människor som letar efter ett alternativ till det moderna sjuka samhället. Plauen ligger nära gränsen till Tjeckien och har stora problem med droger. Många ungdomar har på olika sätt drabbats av narkotika och från ett saknat perspektiv i livet. På grund av situationen är många föräldrar glada att deras barn får chansen att följa en annan väg.

Barn tränar självförsvar i Plauen

P130 är också basen för den politiska och kulturella kampen. Här hålls seminarier och föreläsningar av den interna arbetsgruppen Feder und Schwert (penna och svärd), samt ytterligare politiska och sociala evenemang. Allt detta organiseras av aktivisterna i Vogtland, som utför allt arbete frivilligt. De har till och med en speciell T-shirt med en slogan som sammanfattar deras tro: ”I dig måste du brinna vad du vill tända i andra!”. Denna ort är inte bara en plats där människor kan träffas och delta i evenemang det är också estetiskt tilltalande och tjänar ett praktiskt syfte. Tony Gentsch driver sitt kontor på en plats där medborgarna kan besöka och prata med honom personligen. Folket i Plauen kan åka dit regelbundet för att berätta om sina problem så att Gentsch kan ta upp dessa ämnen i lokala parlament som sin representant. Den viktigaste frågan för den nationella revolutionära rörelsen är att erbjuda fasta mötesplatser. Detta är grunden för vårt kommande arbete. I Plauen har detta steg redan genomförts.


  • Publicerad:
    2021-01-27 14:11