Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

På väckelsemöte i Kungälv

Av William Börjesson, 2018-09-07
william.borjesson@nordfront.se

KUNGÄLV. Under torsdagskvällen hölls ett slags väckelsemöte i fästningsparken i Kungälv under parollen ”Tillsammans i Kungälv för demokrati och allas lika värde”.  Nordfront var på plats och förundrades.

Att Nordiska motståndsrörelsen ställer upp i kommunvalet i Kungälv tar bevisligen mycket hårt på alla dem som gärna kallar sig både ”toleranta” och ”demokratiska”. Startskottet skedde i och med att valfusket kring tillstånd för valtält uppdagades och har därefter fortsatt med vidare överklaganden från Miguel Odhner (S) till såväl Kammarrätten som Högsta förvaltningsrätten. Som om inte detta vore nog har man nekats att ställa ut på den lokala Kungälvsmässan och man har arrangerat en ”demokratidag” som protester mot Nordiska motståndsrörelsens torgmöte den 18 augusti. Man har ”kejtrat” eller hyrt in så kallade ”Förintelseöverlevare” som Max Safir för att måla fan på väggen och skrämma upp kommunpolitikerna.

Sossepampen Odhner försöker rida på nationalsocialismens popularitet i Kungälv genom att stava sitt efternamn på ett mer tyskklingande vis.

Det stannar dock inte här. Inte mindre än tre ministrar har tagit sig till Kungälv för att höra hur det skymmer för kommunen nu när Nordiska motståndsrörelsen normaliseras bland vanliga kungälvsbor. Först ut var ”kultur- och demokratiminister” Alice Bah Kuhnke, som tillsammans med dryga dussinet lokala miljöpartiser och livvakter genomförde en ”protestaktion” efter att Motståndsrörelsens torgmöte var överstökat.

Nästa var inrikesminister Morgan Johansson. Han besökte Kungälv tidigare i veckan och lät gissningsvis Odhner gråta ut mot hans ministeraxel. Han gjorde även klart att han vill avskaffa såväl mötesfrihet och föreningsfrihet. Tidigare i år skrev Nordfront om hur Johansson haft möten med Robert Singer, vice ordförande för Judiska världskongressen (WJC), som nyligen publicerade en milt sagt märklig film.

Sist ut i ”triss i minister” var försvarsminister Peter Hultqvist, som i likhet med inrikes-mini-ministern besökte Kungälv i början av veckan. Hans insats för att stoppa Nordiska motståndsrörelsen ligger på en likvärdig nivå som kulturministerns och allt som framkom av gammal och trött retorik. Fredrik Vejdeland kommenterade försvarsministerns besök såhär:

— Han behöver verkligen en talskrivare, alternativt dra ner på de rusdrycker som begränsar honom. Vi har hört samma mantran från honom i flera år nu och det blir tröttsamt när han aldrig presenterar något av substans.

Med denna bakgrund i åtanke besökte Nordfronts utsända journalister eventet ”Tillsammans i Kungälv för demokrati och allas lika värde”. De församlade åhörarna bestod i stort av flertalet bekanta ansikten som tidigare setts i vredesmod besegrade i diskussioner med Motståndsrörelsens aktivister, sådana som fräst fram något spydigt innan de satt av så att det slagit gnistor om skosulorna och andra vars hårfärger eller piercingar avslöjat att de troligtvis agerat på liknande vis om de rört sig ute på stan i dagsljus de sista två veckorna.

Därtill fanns det mycket barn och ungdomar ur en lokal handbollsförening, vars ordförande tidigare gått ut och godhetssignalerat. Att döma av vad deras ansikten gav uttryck för och av graden av deras entusiasm, så är det inte oävet att gissa på att den toktoleranta ordföranden varit tämligen påstridig.

Kungälvs-Posten uppger att evenemanget hade tusen besökare, vilket samtliga ur Nordfronts mediagrupp starkt motsätter sig. En rimligare gissning vore snarare 200-300 besökare, beroende på om kör, musikkår och poliser räknas in.

Tusen besökare, enligt Kungälvs-Posten

Väckelsemötet blev i alla fall någonting av en besvikelse, då det enbart var Christer Mattson som höll ett litet anförande. En kurdisk herre var konferencier och presenterade den musik som kom att spelas när inte Mattson talade. Förväntningarna höjdes en aning efter att publiken uppmanats att välkomna Christer Pettersson upp på scenen, men det visade sig vara samma Christer som så ofta solar sig i Motståndsrörelsens stjärnglans.

Mattsons tal gick i stort ut på att det enbart är sjukdom, hunger och krig som lett till att människor organiserar sig i grupper, som sedan utvecklas till raser och folk. Vidare menade han att dessa tre faktorer hör till dåtiden och att det på så vis också borde vara så med ”exkluderande nationalism”. Det vill till att ta genvägar för att lyckas få ihop ett sådant resonemang! Mattsson glömmer eller frånser från sådant som exempelvis multiresistenta bakterier, en överbefolkad planet, förgiftning av naturen och ett otal krig (som i stort förorsakats av hans ”fredliga” liberala demokrati!).

För dem som inte sluter sig bakom Christer Mattsson är han känd som en väldigt osympatisk maktmänniska. I Opinon live förra året berättade han hur han förnedrat en ung skolelev inför en hel aula, vilket fick terrorforskaren Hans Brun i panelen att spontant utbrista att ”det där var det värsta jag någonsin hört”.

Mattsons härskartekniker återkom även i hans tal i Kungälv där han lanserade idén om att alla som kämpar för folket är misslyckade individer som saknar arbete, utbildning eller familj, något som man bara kan få med Mattssons godhjärtade ”hjälp”.

Vi vill att ni ska vara lyckliga, vi vill att ni ska utbilda er, hitta ett yrke som ni trivs med, en partner ni älskar, och som älskar er tillbaka och om ni vill och kan få barn och barnbarn, och när er vandring är slut på jorden så ska ni känna att livet var värt att leva. […] Ni ska veta att vi stänger aldrig dörren till er, ni är varmt välkomna till det demokratiska samhället.

Mattsson går sedan från tokig till vild och menar att han faktiskt vet mer om nationalsocialism och Nordiska motståndsrörelsen än just nationalsocialister och aktivister inom Nordiska motståndsrörelsen! Sitt ner i båten för här kommer sannerligen experten på expertis! Han talar sedan om att man inom Motståndsrörelsen – eller i bredare mening ”den nationella rörelsen” – faktiskt kämpar mer emot varandra än mot sina faktiska meningsmotståndare. Detta är ingenting annat än ett bevis på att Christer Mattson främst är något av en samtidshistoriker, som Henrik Arnstad eller Heléne Lööw, vars förmenta expertis snarare rör vid 1990-talets olika nationella grupperingar.

Mattson babblar vidare om att det finns krig och konflikter – men nämner aldrig hur detta i stor utsträckning beror på vissa länders ovilja att underkasta sig amerikansk ”demokratisering”. Därefter övergår han till att tala om barn som matar fåglar vid Marstrand, där han bor. Under de gångna två veckorna, då Motståndsrörelsens aktivister befunnit sig på Kungälvs gator dagligen, har förbipasserande mer än en gång nämnt Mattssons namn tillsammans med rykten om milt sagt ljusskygga förehavanden. Dessa förehavandens natur har varit snarlika oavsett vem som yttrat sig, men som en seriös nyhetsförmedlare som aktivt bekämpar falska nyheter så väljer Nordfront att inte skriva mer om dessa rykten. Det bör dock nämnas att samtliga utsända Nordfront-journalister greps av obehag när Mattsson talade om hur han gillar att kittla främmande barn ute vid Marstrand.

För att sammanfatta kan man alltså säga att detta ”demokratiska” väckelsemöte, tillsammans med en insändare om pizzans förträfflighet och några ministerbesök, är allt som Kungälvs globalister har att sätta upp emot Nordiska motståndsrörelsen. Till Christer Mattsson och inbjudan till ”det demokratiska samhället” – tack, men nej, tack! Vi är upptagna med att bygga framtidens nationalsocialistiska samhälle!

Klicka för större bild.


  • Publicerad:
    2018-09-07 23:17