POLITIK Människor i Rinkeby ropade ”pedofil” när Rasmus Paludan besökte förorten. Den dansk-svenske politikern, som beskriver sig som libertarian, förklarade dock för Expo att han tycker att 39-åriga män ska få prata sex med barn.

Stram Kurs-ledaren Rasmus Paludan, 39, fick inte tala på Alternativ för Sveriges torgmöte i lördags. Detta efter att det framkommit att han sexchattat med mindreåriga på en politisk Discord-server som han är med och driver.

Paludan valde dock att istället med egen poliseskort besöka några svenska förorter. Den svenskfientliga underrättelsetjänsten Expo mötte Paludan i Rinkeby och påstår sig ha genomfört en uppseendeväckande intervju.

Till att börja med berättade Paludan för Expo att hans besök i Husby gick rätt så bra, men att folket där förmodligen inte kände igen honom.

— Det var en som ville ta kort med mig, och en annan bjöd mig på en energidryck. Men det var antagligen för att de inte visste vem jag var, sa Paludan till Expo.

I Rinkeby gick det dock sämre när Paludan blev igenkänd och folket började ropa ”pedofil” åt honom. Enligt Expo ska detta ha fått Paludan att avrunda aktiviteten.

Innan Paludan avvek ska han dock ha fått frågan vad som skiljer Stram Kurs från Alternativ för Sverige. Paludan som nu gått ut med att han vill lansera sitt danska kontrajihadistiska parti i Sverige förklarade att Stram Kurs är libertarianer och därför är mer positiva till homosexualitet och inte ser det som en skandal att en 39-årig man pratar om sex med barn.

— Vi står för mer frihet. Vi är mer libertarianer. Vi tycker att man ska få prata med barn om sex. Vi har även ingenting emot homosexualitet till exempel, sa Paludan.

Att AfS skulle ha något emot homosexualitet är dock tveksamt då partiets ledare, Gustav Kasselstrand, deltagit i en vänskaplig debatt med kändisbögen Alexander Bard och partiet öppet samarbetat med Paludan som tidigare agerat på sätt som pekat på att han också är homosexuell.