Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Pamela Anderson anklagas för “rasistisk” tweet – vägrar ta avstånd

Av Redaktionen, 2019-11-06
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Pamela Andersons Halloween-utstyrsel var ”rasistisk” menar flera medier.

Inför Halloween valde Baywatch-drottningen Pamela Anderson att twittra ut en bild på sig själv iklädd en indianutstyrsel. Detta skulle hon inte ha gjort då hon därmed gjort sig skyldig till ”kulturell appropriering”.

Modeuttrycket kulturell appropiering handlar om att lägga beslag på någon annan folksgrupps kultur och göra den till sin egen. Att vara vit och ha indianskrud på sig är därför en form av denna ”rasism”. Men det är bara rasistiskt om det är vita som gör det; när svarta skådespelare spelar Julius Ceasar, Heimdal, Lancelot och Gustaf Mannerheim beskrivs detta av media istället som ett sätt att ”motverka rasism”.

Samma mainstream-media går nu hårt åt mot Pamela Andersons val av Halloween-utstyrsel och på Twitter får hon stå emot glåpord och hets från så kallade antirasister. Trots detta har hon vägrat att be om ursäkt för tweeten. I sitt svar på kritiken väljer hon kort och gott bara att länka till artikeln The Illogic of Cultural Appropriation som bemöter det absurda och inkonsekventa i begreppet och hur det används.

Källa:
Pamela Anderson Responds to Accusations of Racism Over Halloween Costume


  • Publicerad:
    2019-11-06 16:30