BOLLNÄS Pappan till den 18-åriga flickan som våldtogs i Bollnäs har gått ut med ett uttalande. Han fördömer en ”manifestation mot rasism” som ska ske på fredag i staden. ”Det kom som ett slag på käften när vi fick höra om detta”, skriver han.

På Facebook-gruppen ”Manifestation mot rasism” har tre tonårsflickor uppmanat folk:

”Är du också trött på att rasistiska uttalanden och manifestationer […], som mest vore skrattretande om de inte var så skrämmande, får fortgå utan att någon protesterar? Alltför många vettiga människor håller tyst, medan grupper som Nordfront är ute och skriker – det är dags att den andra sidan också hörs.

Vi håller en demonstration mot rasism i alla dess former, en fredlig manifestation FÖR mångfald.”

Via Facebook planeras en manifestation ”mot rasism” efter att aktivister från Svenska motståndsrörelsen besökt Bollnäs. Pappan till den våldtagna dottern är ursinnig. ”Det kom som ett slag på käften när vi fick höra om detta”, skriver han. Hans inlägg i gruppen togs bort.

Manifestationen har fått stöd av lokalradio och press. Pappan till den våldtagna dottern hade följt gruppen på Facebook. Till slut valde han att gå ut med ett uttalande som han postade i gruppens Facebook-sida. Inlägget fick bara ligga kvar några timmar. Nyligen kontaktades pappan där han fick veta att gruppen tagit bort hans inlägg. Då ”gick han i taket” och blev ännu mer förbannad. Han lämnade sitt samtycke till att publicera uttalandet på Nordfront:

Hej.

Jag heter Daniel Mårtensson och är pappa till offret som blev utsatt för misshandel samt våldtäkt i onsdags. Jag och min familj har följt diskussionerna på den här sidan. Jag vädjar till de som ligger bakom denna manifestation att tänka om en extra gång och ställa in på fredag.

Snälla gör det åtminstone för min dotters skull. Det kom som ett slag på käften när vi fick höra om detta. Vi kan inte förstå att ni har bjudit in hundratals människor för att demonstrera mot rasism så här tidigt efter allt som hänt.

Jag trodde sådana som ni kämpade för medmänniskor men tydligen tillhör väl inte min dotter dit i era ögon.

Jag har nu märkt mycket väl vilka det är som bryr sig och tar hand om de drabbade och förtryckta i samhället och det är inte så kallade anti-rasister kan jag lugnt säga.

Jag och min dotter tänker ta bilen och åka bort denna dag för att hon ska slippa se, höra och uppleva detta vidriga sätt att hantera det som hon blev utsatt för.

Förstår ni inte att ni sliter upp totalt allt! Vi sitter vakna dygnen runt och försöker på alla sätt stötta varandra att släppa hatet men det är helt omöjligt och denna manifestation ni tänker genomföra
ökar vårat hat ännu mer!

Detta är bedrövligt att ni går ut öppet med att det är helt okej att våldta och misshandla kvinnor. Att ni får tillstånd dessutom går över mitt förstånd.


  • Publicerad:
    2012-07-16 21:55