ALMEDALEN. På tisdagkvällen den 2 juli 2019 anordnade tidningen Syre en föreläsning med organisationen Civil Rights Defenders (CRD). Representanter från Nordiska motståndsrörelsen valde att besöka evenemanget.

CRD är en organisation som enligt sin hemsida ”försvarar människors medborgerliga och politiska rättigheter och stärker människorättsförsvarare som är utsatta för risker”. Det må låta fint, men i praktiken arbetar de egentligen för att förbjuda de oliktänkande som de stämplar som ”rasister”.

Två yttrandefrihetshatare stod på scen och berättade om sina arbeten. Dessa var Katri Linna (jurist) samt Robin Harms (enhetschef på Diskrimineringsombudsmannen i Finland).

Katri Linna har tidigare varit Diskrimineringsombudsman i Sverige, mellan 2008-2011. Under tiden som DO utnämndes hon även till Sveriges sämsta chef av tidningen Chef. Det var alltså inte vilka som helst som stod på scen den här kvällen utan två tungviktare inom etablissemangets kamp mot ”rasism” och ”diskriminering”.

Civil Rights Defenders vision enligt deras hemsida. Skärmdump från crd.org

Tyvärr så närvarade Nordiska motståndsrörelsen inte från början av föreläsningen, utan kom dit när det redan hade hållit på en liten stund. Tyvärr, eftersom man då kanske hade fått höra fler av CRD:s lögner som man hade kunnat bemöta på plats.

Linna och Harms talade om sitt arbete för att förbjuda den så kallade ”rasismen”. Ett arbete som har pågått länge i både Sverige och Finland och pågår även i detta nu. De talade både rent allmänt om ”rasism” och ”hat” men även mer specifikt om just Nordiska motståndsrörelsen.

De talade om det finländska förbudet av Nordiska motståndsrörelsen och den brottslighet som de påstod skulle vara kopplad till förbudet. Inte ett ord nämndes om att den egentliga anledningen till att det korrupta finska rättsväsendet förbjöd Nordiska motståndsrörelsen var att organisationen bröt mot så kallat ”god sed”. Inte att organisationen kunde kopplas till någon särskild brottslighet. Tvärtom så vittnade till och med den finska säkerhetspolisen under förbudsrättegången om att organisationen begick ovanligt lite brott.

Nordiska motståndsrörelsen i Finland.

Ett uppseendeväckande uttalande som de båda kom med var att de inte ville att människor som är dömda för åsiktsbrott ska kunna ställa upp på valbar plats, i val till exempelvis riksdag, kommunfullmäktige eller andra beslutande församlingar. De tyckte inte att man skulle ta ifrån oliktänkande rösträtten, det vore att gå för långt, men man ska inte kunna få inneha någon slags makt eller inflytande över samhällsstyret om man har fel åsikter.

Senare kom de båda ”människorättsaktivisterna” med fler häpnadsväckande och fräcka lögner. Dock ingenting som vi inte har hört förut.

Katri Linna påstod exempelvis att Nordiska motståndsrörelsen hade begått sprängdåd i Sverige, medan Robin Harms påstod att en medlem ur Nordiska motståndsrörelsen i Finland hade sparkat en förbipasserande röding i bröstet, vilket ska ha lett till mannens död.

Som tur var så hade tidningen Syre utlovat frågestund med CRD i slutet av evenemanget. Pär Öberg begärde då ordet och rättade de båda lögnarna från CRD.

Pär Öberg, CRD:s stora skräck.

Först fick Robin Harms svar på tal. Öberg sade att mannen som dog i Finland avled en hel vecka efter sparken, och att domstolen i Finland frikände aktivisten från dråp. Han blev dock dömd för misshandel. Detta är naturligtvis någonting som Robin Harms redan visste om. Han valde att inte säga någonting till sitt försvar, utan stod istället tyst och nedgjord där på scenen.

Vad gäller Katri Linnas påstående om bombdåden så är sanningen att alla som dömdes för att vara inblandade i sprängningarna var före detta medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen. De hade lämnat organisationen då de inte höll med om dess icke-våldsmetoder. Inte ens åklagaren i det målet påstod att Nordiska motståndsrörelsen hade någonting med det att göra.

Detta påtalade Pär Öberg, varpå Katri Linna tvingades erkänna att hon hade ljugit, och att det var enskilda individer som hade dömts för den incidenten och ingenting annat.

Därefter ville man inte låta Pär Öberg ställa fler frågor utan man gick snabbt vidare till nästa frågeställare. Däremot ställde en annan aktivist i Nordiska motståndsrörelsen strax efteråt en fråga om hur CRD kunde påstå sig kämpa för mänskliga rättigheter och demokrati, när man samtidigt vill slänga oliktänkande människor i fängelse för sina åsikter.

Pär Öberg hytter med näven åt globalistlakejerna i lokalen.

Då blev det märkbart sämre stämning i lokalen. Medan Katri Linna tafatt försökte rädda situationen genom att svamla om att man enligt FN bara får ha åsikter så länge de inte kränker andra människor.

I samband med detta så kom CRD och Syre underfund med att man inte hade tid längre, utan var tvungna att avsluta för kvällen. Detta trots att det var någon timme kvar på evenemanget, enligt programmet.

Men Pär Öberg nöjde sig inte där, utan valde att gå i debatt med de som befann sig i lokalen. Detta fångades på en stream, vilken kan ses här.

Händelsen visar att det bara krävs att ett fåtal människor ifrågasätter dessa lögnare och kräver svar på tal för att sätta dem på plats och få dem att göra bort sig helt.

Pär Öberg – stämningsdödaren!


  • Publicerad:
    2019-07-03 18:50