SVERIGE. Nyligen tog Pascalidou farväl av Ring P1. Nu är hon tillbaka och talar ut om ”hatet”.

Alexandra Pascalidou. Foto: Nordfront.se

Alexandra Pascalidou. Foto: Nordfront.se

Nyligen tog den svenskfientliga radioprataren Alexandra Pascalidou farväl av Ring P1 och lämnade landet. En veckan senare lovade hon att komma tillbaka. Det visade sig att hon hade varit på jobb i Barcelona och på väg till San Franscisco för ytterligare arbete.

Det som från början fick bägaren att rinna över var att inringare till Ring P1, som enligt många ”ägt debatten” mot henne, bett henne att hålla tyst när hon försökt avbryta dem. Att inringarna besvarade hennes förolämpningar var i kombination med hot över mejl orsaken till att hon abrupt lämnade sitt arbete. Efter en vecka lovade hon att komma tillbaka. Då hade hon fått ”tusentals brev” som önskade henne tillbaka.

Nu talar Pascalidou ut om ”hatet”. I en sju minuter lång intervju med Aktuellt talar Pascalidou om en slags terror i tjugo år tid som hon hävdar att hon undvikit att tala om.

– Det har ju varit ett systematiskt lågintensivt verbalt våld som jag har blivit utsatt för i tjugo års tid. Jag har försökt att inte tala om det för att inte verka ynklig eller självömkande. Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig. Jag är bara en av tusentals andra som drabbas, säger Pacalidou till Aktuellt.

Under intervjun börjar Pascalidou plötlsigt att gråta och säger att Sverige behöver värna en ”anständig samtalston”. Hon säger att hon är rädd hela tiden.

– Jag är ständigt rädd. Jag tänker ibland: Vad skulle jag behöva för att vara trygg, men jag kommer inte på någonting, säger hon.

Rädslan ska bland annat handla om att hon är kvinna:

– Den psykiska terrorn är värst. Det är den som bryter ner en och plötsligt börjar jag ifrågasätta mitt existensberättigande som kvinna och som människa med ett konstigt namn i det här landet.

Källa:
Pascalidou: ”Jag är rädd hela tiden”


  • Publicerad:
    2015-03-11 10:45