SVERIGE. Massmedial uppmärksamhet under två månaders tid, regnbågsmanifestation samt stämpling av orterna Kinna och Skene som ”intoleranta”. Nu säger polisen att de är ”mycket tveksamma” till att något brott överhuvudtaget skett mot homoparet i Kinna.

rfsl_goteborg_loggaDet var den 10 februari som ett homo-par i Kinna anmälde att de fått sin bil vandaliserad. Som på beställning arrangerade homolobbyn en ”regnbågsmanifestion” i Kinna där bland andra RFSL:s ordförande i Göteborg, Finn Hellmann, och kommunalrådet Lisa Dahberg, talade om våldet mot homosexuella.

Men systematiska trakasserier fortsatte mot paret där anmälningar om skadegörelse, grov misshandel, misshandel och olaga hot upprättades. Den sista anmälan upprättades den 17 april och handlade om att en av männen misshandlats av två okända män utanför sin arbetsplats. Samma månad ska paret ha fått en anonym lapp i brevlådan med texten ”Ni bögjävlar ska dö. Vi vill inte ha er här”.

Under två månaders tid fick paret stor massmedial uppmärksamhet samtidigt som orterna Kinna och Skene utmålades som intoleranta, fördomsfulla och aggressiva.

Men nu verkar det som att det hela varit en bluff. Trots en 200 sidor lång förundersökning kan polisen inte hitta några som helst bevis för att något brott har skett.

– Vi tror inte att paret i Kinna överhuvudtaget utsatts för några brott. Det är vår uppfattning, säger kommissarie Björ Blixter till Göteborgs-posten.

– Det finns inga vittnen, ingen teknisk bevisning, inga övervakningsbilder, inga tips, ingenting. SKL har analyserat mängder av material och inte heller funnit något, förklarar Blixter.

Blixter säger vidare att polisen ”lagt ner enorma resurser på något, där vi istället kunde ha satsat på annat” och att ”orterna Kinna och Skene har inte gjort sig förtjänta av den stämpel man fått”.

Homoparet i Kinna vidhåller att de anmälda brotten ägt rum.

Källa:
Polisen: Inget brott mot Kinna-paret


  • Publicerad:
    2014-07-12 16:11