Företaget Monsanto, som har sitt säte i USA, har sökt patent på bland annat bacon och ägg. Alla djur som äter deras genmodifierade soja ger slutprodukter som företaget anser att de skall ha del i. Vidare har man lämnat in patentansökningar på befintliga genkombinationer.

Historiskt sett har Monsanto gjort sig kända i världen som ett riktigt cyniskt och hänsynslöst företag. I deras produktportfölj finner man PCB, agent orange och aspartam. På senare år har dock företaget insett att de stora pengarna ligger i att patentera liv. Man har börjat med olika former av utsäde t.ex. majs och sojabönan. Här säljer man dyrt utsäde med specialgödsel och speciella bekämpningsmedel som passar till det modifierade utsädet. Om pollen från ett majsfält blåser över till grannens gård och han då får Monsanto-gener på sin åker måste han betala dyra böter till Monsanto eller helt gå över till deras utsäde. Med denna utpressningstaktik har man börjat erövra världens mat.

Hur är detta då ens möjligt? Monsanto använder de handelsavtal som olika länder skrivit under med USA. I dessa handelsavtal står det att länderna måste följa USA:s patentlagar för att få sälja varor till USA. Vidare har Monsanto satsat mycket på att ha lobbyister i kongressen som hela tiden ser till att lägga lagförslag som passar företaget. FDA (USA:s motsvarighet till Livsmedelsverket) var mycket skeptiska till att tillåta genmanipulerad mat (GMO) då man tyckte att testerna som genomförts var undermåliga. Men Monsanto tystade skickligt kritiken.

Nu har man alltså gått ett steg längre och skall även patentera nästa led, de djur som ätit GMO-grödor. Man nöjer sig dock inte med det utan sökta patent omfattar även befintliga grisgener som man helt enkelt bara vill tjäna pengar på. Med korrupta politiker och en hel stab jurister har företaget hittills varit framgångsrika i sitt erövringståg. I Sverige tillåter vi än så länge inte genmanipulerat djurfoder, det enda land i Norden som gör detta är Danmark. Sverige köper dock in mängder med fläskkött från just Danmark.

Inte nog med att man använder maffialiknande metoder för att kräva pengar av bönder över hela världen, de produkter man levererar är dåliga. Många rapporter finns om minskade skördar, konstiga mutationer. Djur som mår dåligt och slutar reproducera. Kor som mjölkar, mjölk med tillväxthormon (IGF-1). En av företagets slogans är ”Food health hope”, man säger sig även ha som ett av syftena med sin verksamhet att lösa världssvälten. Ett ganska typiskt handlingssätt från en global aktör i vår nya världsordning. Syssla med allt möjligt hänsynslöst men låtsas vara snäll.

Slutligen kan jag tillägga att i den fria Nordiska Republiken kommer Monsanto inte ha något att hämta. Vi skall ha en levande landsbygd med småskaliga ekologiska jordbruk. De som kan sin historia vet även att vår ideologi är tätt sammanknippat med god djurvård och respekt för Moder natur. Vidare vill jag uppmana våra läsare att bojkotta ALLT från Monsanto. Proteinpulver och light-drycker innehåller inte sällan Aspartam (E951) som för övrigt misstänks skada hjärnan. Vem vet, efter en stunds konsumtion kanske DU måste börja betala licens till Monsanto för att de har fått patent på DIG!

Nedanstående dokumentär rekommenderas i ämnet:
Patent for a pig. (engelskspråkig)


  • Publicerad:
    2010-12-01 00:00