OPINION. Trots maktelitens intensiva hetspropaganda mot Ryssland fruktar allt färre svenskar Ryssland, visar en ny opinionsundersökning från Novus. Nato-propagandisten Patrik Oksanen deklarerar nu därför att ”Putin verkar vinna informationskriget”.

Trots flitigt användande av media och ”jedi mind tricks” har Nato-propagandisten Patrik Oksanen misslyckats med att vända svenskarna mot Ryssland.

I en nyligen genomförd opinionsundersökning av Novus uppgav 38 procent av de tillfrågade att de fruktar Ryssland i egenskap av stormakt. Det är en minskning med 15 procent från 2014, när Novus genomförde samma undersökning.

Samtidigt uppger 31 procent att de fruktar USA.

Reslutatet av undersökningen har förbluffat makteliten i Sverige, likväl som deras propagandister, som under flera år har fört en intensiv hetskampanj mot Ryssland. En av de flitigaste Rysslandshetsarna, den liberale debattören Patrik Oksanen, skriver i en lång krönika på Bonniertidningen Expressen att resultatet är ett bevis på att Rysslands president Vladimir Putin ”verkar vinna informationskriget” och erkänner därmed indirekt att han själv är en förlorande deltagare i detsamma.

Enligt Oksanens konspirationsteori har Ryssland allierade överallt:

Den gamla vänstern har ersatts av den nya högern i rollen som Moskvas mest nyttiga idioter. Samtidigt har gamla kontakter inte övergivits. Både höger och vänster odlas tillsammans med alla grupperingar som är missnöjda med den liberala demokratin

Oksanens teori är också har svenskarna svårt att förstå ”informationen” om Ryssland som sprids av alltifrån makthavare till Säpo och medier. ”Den här kommunikationen har dock inte satt sig i befolkningens medvetenhet”, beklagar han sig och skyller detta på alternativmedia som inte köper bilden av Ryssland som ett hot i allmänhet och Samhällsnytts Egor Putilov i synnerhet.

Källor:
Svenskar nästan lika rädda för USA som för Ryssland
Nya uppgifter: Putin verkar vinna informationskriget


  • Publicerad:
    2020-02-09 18:00