UTRIKES. När BBC hotade med att ta bort klassiska sånger som ”Rule Britannia” från den patriotiska tillställningen the Proms utlöstes en proteststorm bland britterna. Efter att över 100 000 personer undertecknat en namninsamling tvingades det vänsteraktivistiska public service-företaget att backa.

Brittiska patrioter vann en seger över BBC som tvingades backa från sitt antivita självhat. Skärmbild: Youtube.

Nu tvingas brittiska public service, BBC, att backa från den antivita och självhatande agenda som blivit på modet i spåren av den marxistiska rörelsen Black Lives Matter (BLM). BBC ville ta bort de klassiska sångerna ”Rule Britannia” och ”Land of Hope and Glory” från the Proms, skriver Samhällsnytt.

The Proms är en patriotisk tillställning med anor från 1895 som har direktsänts på tv sedan 1927. Evenemanget med en frenetiskt flaggviftande och entusiastisk publik brukar locka miljontals tv-tittare.

Anledningen till att sångerna skulle plockas bort var att de ansågs ”rasistiska” och kopplade till ”kolonialism och slaveri”. Dessutom ville man gärna ha en mindre patriotisk tillställning och färre flaggor vilket understöddes av den finska gästdirigenten Dalia Stasevska som efterlyste en ”modern uppdatering”.

Efter en storm av massiva protester utlystes en namninsamling som undertecknades av över 100 000 personer. Premiärminister Boris Johnson kommenterade att det var dags för BBC att sluta med sin ”självbestraffning” och ”krypande skamsenhet” över brittiska traditioner.

BBC valde på onsdagen att backa och meddelade att sångerna kommer att få finnas kvar.


  • Publicerad:
    2020-09-03 18:20