VÄNSTERATTACKEN I MALMÖ. Nu visar det sig att våldsnätverket Revolutionära fronten aktivt sökte efter ”nazister” i deras bostadsområden en vecka innan vänsterattacken i Malmö.

Då Nordfront undersökte vem Showan Shattak var framträdde bilden av en våldsbejakande extremist som förmodligen är affilierad med våldsnätverket Revolutionära fronten. Showan har försvarat Revolutionära frontens brutala misshandlar och även med största sannolikhet påträffats som kontakt hos en ledande person ur organisationen.

I samband med Nordfronts granskande journalistik om vänsterattacken i Malmö var det läsare som kommenterade att Revolutionära fronten inte finns i staden. Nordfront kan nu presentera bevis för att våldsnätverket nyligen etablerat sig i Malmö.

En tipsares uppgifter
Vi börjar med att repetera de uppgifter som vi fick av en tipsare. Efterforskning som Nordfront gjort visar mer och mer att uppgifterna kan vara genuina och skrivna av någon med god insyn i den vänsterextremistiska rörelsen i Malmö:

AFA-Ungdom Malmö blev […] RevUngdom Malmö för ett par år sedan men har nu efter många om och men blivit fullvärdiga medlemmar i RF. De drivande i RF är förutom Showan Shattak även då Elias Haglund och den välkända koreanen Thomas Jansson.

Bevis för att Revolutionära fronten etablerat sig i Malmö
Spåren ledde till en Facebook-grupp kallad ”Revolutionär Ungdom Malmö”, som skapades den 24 juli 2011. Men det var först den 9 januari i år som det första beviset påträffades om att våldsnätverket etablerat sig i Malmö.

På ett fotografi som postades syns politiskt klotter på väggarna i närheten av Folkets park, vilket är samma plats i Malmö där en liten grupp nationalister verkar ha fredat sig mot 15-30 vänsterextremister som attackerade dem.

Folkets park är för övrigt samma ställe där en pöbel på 15-30 vänsterextremister gängmisshandlade en nationalist som trillat och skadat sig -- den så kallade nazistattacken i Malmö, natten mellan den 8 och 9 mars, för drygt två veckor sedan.

Händelsen som massmedia initialt kallade för nazistattacken i Malmö utspelade sig här, natten mellan den 8 och 9 mars, för drygt två veckor sedan.

Patrullerade i nationalisters bostadsområden
Men politiskt klotter var inte de enda ambitionerna som Revolutionära fronten-medlemmarna tycks ha haft. I slutet av februari, en dryg vecka innan det rikskända slagsmålet, tog sig en grupp på minst 5 stycken ”RF-anslutna” ut i Limhamn. Gruppen hade mörka kläder och luvjackor.

Målet för aktiviteten var ”patrull och klistermärksuppsättning då det i området bor flera nazister som sprider sin propaganda på gatorna”:

showan_shattak_fb5_revolutionara_fronten

Limhamn är ett relativt svenskt område i Malmö.

Administratör av Facebook-grupp förespråkar politiskt våld
Facebook-gruppen uppdaterades nästintill dagligen med råa inlägg som präglas av uppmaningar om att sabotera tillståndsgivna demonstrationer, men även att misshandla motståndare.

Inläggens fokus ligger på vänsterextrem verksamhet i Skåne och Danmark.

Dan Park är gatukonstnären från Malmö som blivit anmäld för hets mot folkgrupp ett flertal gånger på grund av sin kontroversiella gatukonst.

Dan Park är gatukonstnären från Malmö som blivit anmäld för hets mot folkgrupp ett flertal gånger på grund av sin kontroversiella gatukonst. Dan Park har även blivit misshandlad av vänsterextremister vid ett tidigare tillfälle.

showan_fb1

Då extremvänstern genomför mötesstörningar anser de att polisen skyddar deltagare och arrangörer av nationella demonstrationer.

Facebookgruppen inte uppdaterad sedan Showan Shattak skadades
Det sista inlägget postat i Facebook-gruppen gjordes den 8 mars, 2014, bara några timmar innan vad massmedia initialt skulle komma att kalla ”nazistattacken i Malmö”.

Händelseförloppet som polis och de angripna nationalisterna förmedlat efteråt pekar dock på motsatsen: att det handlat om en vänsterattack, något som Nordfront skrivit om tidigare.

Under slagsmålet kom Showan att ådra sig allvarliga skallskador, något som ledde till att han fick sövas ner.

Det var i samband med arrangemanget som ringats in i rött som bråket kom att uppstå.

Det var i samband arrangemanget som ringats in i rött som bråket kom att uppstå. Administratören valde att även ändra Facebook-gruppens bakgrundsbild för att göra reklam för arrangemanget. Sedan slagsmålet har inga nya inlägg postats i gruppen.

Nordfront-redaktionen är mycket intresserade av all information som rör Showan Shattak och Revolutionära fronten i Malmö.

Skriv en kommentar eller tipsa redaktionen!


  • Publicerad:
    2014-03-25 15:51