USA. Paul Nehlen som kandiderar till USA:s kongress intervjuades tidigare i veckan av judisk media – och stod på sig i judefrågan.

Paul Nehlen fortsätter att stå på sig i judefrågan. Den republikanske utmanaren till posten som kongressledamot från ett av distrikten i Wisconsin har tidigare bland annat kritiserats av yttrandefrihetshatare för att han ställt upp i intervjuer med altright-poddar och på Twitter gått ut med att han läser Kevin MacDonalds judisk makt-kritiska bok Kritikkulturen. På sin kampanjhemsida har Nehlen också som mål att få president Donald Trump att benåda en amerikansk soldat som dömts för krigsbrott, och soldatens patriotiska meriter kontrasteras på hemsidan mot en judisk skurk och ekobrottsling som Trump valt att benåda.

I en intervju med den judiskägda mediaplattformen Rebel Media konfronteras Nehlen om sin syn på judar. Nehlen står i början av intervjun på sig och menar att judenheten inte bara är en religion, utan att det också är en ras och att den judiska rasen genetiskt sett inte är en del av den vita rasen. Bland annat påpekar Nehlen att detta är en syn som delas av staten Israel som använder genetiska tester för att avgöra om en person är judisk eller inte.

Inte helt oväntat försöker John Cardillo, som intervjuar Nehlen, gå in på den så kallade förintelsen och få honom att förneka den. Nehlen hittar här en defensiv mellanväg där han säger att människor dog under andra världskriget men att han inte har koll på alla detaljer och skulle behöva läsa på om ämnet mer för att ha en åsikt. Intervjuaren, som specifikt frågar om judar massmördades i förintelseläger, tvingas återupprepa sin fråga flera gånger innan Nehlen lite otydligt instämmer i intervjuarens påstående för att kunna lämna frågan.

Att Nehlen är en ovanligt offensiv kandidat märks i att han under intervjun konsekvent vägrade att ta avstånd från David Duke. När Duke togs upp ropade Nehlen ”DOKTOR David Duke” gång på gång tills Cardillo tvingades erkänna Dukes akademiska meriter. Nehlen försvarade också Dukes medlemskap i Ku Klux Klan med att det skedde när Duke var runt 20 år och innan klanen blev mer radikal och våldsbejakande.


  • Publicerad:
    2018-02-03 21:00