SVERIGEDEMOKRATERNA. Enligt ett reportage på den av Chang Frick drivna nyhetssajten Nyheter Idag har den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Pavel Gamov misskött sig rejält under ett uppdrag som valobservatör i ett ryskt regionval.

I ett reportage som släppts på Nyheter Idag rapporterar Chang Frick från en resa till Moskva, dit han reste på inbjudan av den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Pavel Gamov. Gamov befann sig i Rysslands huvudstad Moskva i september för att agera valobservatör i regionvalet. Reportaget bjuder på en hel del detaljer om minst sagt olämpligt beteende från Gamovs sida.

Istället för att förbereda sig inför uppdraget under valdagen spenderade Pavel Gamov den föregående kvällen och natten på att festa, till den milda grad att Chang Frick säger sig sent under natten ha varit tvungen att betala hans barnota på över 25 000 rubel, motsvarande en genomsnittlig rysk månadslön. Gamov ska även ha försökt pressa en man som kallas Dmitri, som arbetar för värdorganisationen, att betala notan genom att hota med att han annars skulle anklaga Ryssland för valfusk.

När Pavel Gamov morgonen därpå beger sig iväg på uppdraget beskrivs han göra det i ett minst sagt bedrövligt tillstånd – orakad, bakfull, trött och klädd i samma kläder som under gårdagen och natten. Förutom detta uppges han ha betett sig kränkande mot en kvinnlig partikamrat.

Än så länge har bara den första av tre reportagedelar släppts, men beteendet verkar redan ha fått konsekvenser. Enligt Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge har partiet inlett en utredning mot Pavel Gamov. Aftonbladet uppger även att SD-politikern sjukskrivit sig då man konfronterat honom med uppgifterna, men att han nu har friskanmält sig.

Källor:
Den svenska diplomaten
Ny SD-topp utreds för kränkningar: ”Hon var livrädd”


  • Publicerad:
    2017-11-08 23:50