STORBRITANNIEN. En pedofil i Storbritannien dömdes efter att ha våldtagit en 5-årig flicka, påföljden blev samhällstjänst och böter. Flickans mamma beskriver att hon är förkrossad över domen. 

Crown Court i Worcester. Foto: Bill Nichols (CC-BY-SA 2.0).

En pedofil i Storbritannien vid namn Callum Haycook dömdes nyligen i Crown Court Worcester efter att ha våldtagit en 5-årig flicka. Påföljden blev 3 års samhällstjänst och 35 dagars ”rehabilitering”.

Pedofilen kommer nu att finnas i registret över sexualbrottslingar i fem år. Han ska också betala 200 pund (motsvarande ungefär 22 000 kronor) i böter, samt betala skadestånd till flickan på 2500 pund, (motsvarande ungefär 290 000 kronor).

Flickans mamma beskriver att hon blev förkrossad när pedofilen inte fick en fängelsedom:

Jag sprang ut ur rättegångssalen och smällde igen dörren bakom mig, när jag gick ut därifrån skrek jag bara ’det här är ett jävla skämt!’. Jag ser ingen rättvisa åt min dotter i det här.

Hon säger till Daily Mail att hon har överklagat domen till High Court i London. Dessutom berättar hon att familjen har delats isär på grund av detta:

Vi har fått familjerådgivning, detta har förstört våra liv. Det separerade mig och min partner, eftersom ingen av oss visste hur vi skulle hantera detta tog vi ut aggressionerna på varandra.

Mamman finner dock tröst i hur modig hennes dotter har varit. Hon berättar att den femåriga dottern vittnade mot pedofilen i rätten. Hon säger att händelsen såklart har varit traumatisk, men att flickan inte kommer att låta det förstöra hennes liv.

Hon ler fortfarande varje dag och fortsätter med livet.

Vi berättade för henne att han måste betala henne pengar, att han skulle ge henne 2500 pund i skadestånd. Då vände hon sig om och sa att hon ville skänka pengarna till de fattiga.


  • Publicerad:
    2020-10-18 20:45