MÅNGKULTUREN. I det ”utsatta området” Kronogården i Trollhättan trakasseras systematiskt pensionärer som på veckobasis spelar bingo i en lokal i området. Kommunen har inte kunnat hjälpa dem.

Genrebild.

Sedan flera år trakasseras medlemmarna i PRO Trollhättan Södra när de under torsdagar försöker roa sig med att spela bingo i en lokal på Kronogården.

Under gårdagen blev pensionärerna attackerade av ”barn” som kastade sten mot dem och skrek skällsord.

Ordföranden i föreningen, Lars-Ove Blomryd, berättar att bara i år har ”ungdomar” slagit sönder över 20 glasrutor.

— Det känns för jävligt. Vi kan inte påminna oss om att vi har haft någon konflikt med dessa ungdomar. Vi vill bara att de ska sluta förstöra och trakassera, säger han.

Händelserna har polisanmälts och man har anlitat ett säkerhetsbolag, men ändå fortsätter trakasserierna.

Barnen har skrikit ”hora” till pensionärerna, vilket kunde höras i en film som publicerades på sociala medier och som hade 9 000 delningar innan den togs bort.

Kommunen har kontaktats av PRO men de verkar vara mer intresserade av att hjälpa barnen, än att se till att freda de äldre som försöker spela bingo i det ”utsatta området”.

— Det är bara att konstatera att det är väldigt tråkigt. I de fall där vi får uppgifter om barn där det finns risk att känna oro så identifieras de unga och vi kontaktar föräldrarna, säger Vivian Komstadius, kommunikationschef på Trollhättans Stad.

Källa:
Stenkastning mot pensionärer i Trollhättan: ”De står utanför och skriker hora”


  • Publicerad:
    2019-09-27 18:35