STOCKHOLM. Systemet fortsätter angripa Svenska motståndsrörelsens stöddemonstration för två mördade nationalister i Grekland. Nu uppmanar Svenska Dagbladet att bemöta minnet av de mördade grekerna med förakt.

För en vecka sedan mördades Giorgos Fountoulis och Manolis Kapelonis utanför Gyllene grynings högkvarter i Aten. De mördades av allt att döma på grund av sina politiska åsikter och skulle därför ha fått stöd av alla som säger sig vara emot det politiska våldet – om de inte varit nationalister.

9pg2Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson tycker själv att Motståndsrörelsens stöddemonstration är ”en osmaklighet” då den råkar hållas samtidigt som sådana som Per Gudmundson vill rikta fokus från det våld som sker i det mångkulturella samhället, och hellre tala om 75 år gamla händelser.

Enligt Per Gudmundson är Motståndsrörelsens stöddemonstration, som hålls närmaste lördag efter de politiska morden i Grekland, ett bevis på att ”nazisterna försöker ta över Kristallnatten” och vill ”solka ner Kristallnatten”.

Han uppmanar även till att bemöta minnet av de mördade nationalisterna med förakt: ”Sällan ges väl tyngre anledning till en protest från stockholmarna. Ett lämpligt sätt att visa sin avsky är att möta nazisterna längs vägen, med tystnad och föraktfull blick.”

Även demokratiministern Birgitta Ohlsson har fördömt stöddemonstrationen för de två mördade Gyllene gryning-medlemmarna. Demokratiministern har dessutom uppmanat människor att inte delta i den ”motbjudande” stöddemonstrationen utan istället ”visa att de goda krafterna är en majoritet”.

De verkligt goda krafterna kan ansluta sig till Karlaplan klockan 16:00. Läs mer om stöddemonstrationen HÄR.

Källa:
Nazisterna försöker ta över Kristallnatten


  • Publicerad:
    2013-11-09 15:07